Problem z zamkiem w drzwiach Discovery I

01 Gru 2008, 12:22

Witam!

Czy ktoś z kolegów miał problem z zamkiem w swej Dyscotece I '96?
Któregoś dnia wsiadam do auta i chce zamknąć drzwi.. i nie da rady. Drzwi odbijają się od "futryny". Nie dało rady ani mocne trzaskanie, ani słabe domykanie. Dopiero jak wcisnąłem i odcisnąłem przycisk zamykania "tzw. kreta" to załapały, ale powtórne otwarcie i już nie chcą się zatrzasnąć. Trochę to up..uprzykrzające aby przy każdym wchodzeniu do auta klikać "kretem". Próbowałem psiknąć Ballistolem, ale podziałało na krótką metę. Czy ktoś miał już ten problem?? i jak to zwalczyć?
Bartłomiej
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Polanów/Smardzewice

01 Gru 2008, 14:33

Będziesz musiał sprzedać auto :D
A na poważnie masz 2 możliwości, o których już pewnie wiesz..
Pierwsza to kupno nowego zamka, druga to ustawienie obecnego, tyle że myślę że twój jest wyrobiony i lepszym rozwiązaniem będzie wstawienie nowego.
Ja mam problem z zamkiem w tylnych drzwiach, mianowicie mój się zamyka bez problemu tyle że ma luz i tylne drzwi słychać na wybojach ( dosyć uciążliwe ) lecz z moim zamkiem będzie tak że wystarczy wyregulować i będzie po problemie.
Jakby nie było mam nadzieję że i z twoim da się coś zrobić ale do tego by było trzeba dobrze napisanej instrukcji abyś sam mógł pokombinować :)
egonszef
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wysokie Mazowieckie (okolice)

01 Gru 2008, 15:04

...właśnie tego się obawiam, że będę musiał wymienić zamek..a to mi się nie uśmiecha. Myślałem, że to jakaś standardowa awaria w disco i jest na to jakiś patent.
A tylne drzwi też mi "klapały" na wybojach, ale faktycznie da się to szybko zlikwidować przez regulację.
Bartłomiej
Początkujący
Awatar użytkownika

01 Kwi 2010, 17:12

w raqmach odświeżenia tematu - w jaki sposób wyregulować tylne drzwi? Mam lekko "opadnięte" i przy otwieraniu/zamykaniu rysują się o zderzak z tyłu.
Sauniere
Nowicjusz

Miejscowość: okolice Warszawy

03 Kwi 2010, 20:59

jeśli drzwi opadły na zawiasach........., to nie wiem czy da się to uregulować.
Regulacja jest w futrynie drzwi przy zamku, ale to pomaga tylko przy "klapiących" drzwiach podczas jazdy.
Natomiast mój zamak sam się popsół i sam się naprawił, ot Land Rover......
Bartłomiej
Początkujący
Awatar użytkownika