REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Objaw taki jak byś miał wyładowany akumulator, ale wtedy by i kontrolki na desce przygasały. Sprawdź w pierwszej kolejności czy nie poluzowały się klemy na zaciskach akumulatora. Następnie sprawdź napięcie na akumulatorze i daj znać.Daniel80 napisał(a):stało się nagle po zgaszeniu już go nie odpaliłem przekręcam kluczyk i nic rozrusznik milczy przy przekręceniu kluczyka gaśnie radio i i żegar pokazujący godzinę oraz klimatronik i jakiś przekaźnik ze strony pasażera
Rozumiem że to napięcie po przekręceniu na rozruch. Jeśli tak to napięcia w normie. Ja wystartowałbym rozrusznik na krótko z pominięciem stacyjki tak aby go sprawdzić czy on sam dobry, sprawny. Jednakże Tobie tego nie polecam . Tutaj trzeba wiedzieć co i jak oraz zachować zasady bezpieczeństwa.Daniel80 napisał(a):przy przekręceniu stacyjki pokazuje 11,79
Prądy prądami a masa między korpusem silnika a minusem akumulatora ?Daniel80 napisał(a):co do rozrusznika wyjmowałem go dziś i sprawdzałem na ostro to kręci prąd też do niego dochodzi do automatu rozrusznika także
Tak . Zmierz napięcie między korpusem silnika ( tam gdzie jesteś pewny że powinna być masa ) a biegunem dodatnim akumulatora podczas próby kręcenia rozrusznikiem z kluczyka. Musi być tyle ile na akumulatorze.Daniel80 napisał(a):Rozchodzi się o ten kabel masowy montowany do jednej z śrub mocujących rozrusznik