Problem ze skrzynia biegów Honda civic 95

06 Mar 2010, 10:45

Dzień dobry.
Mam problem ze skrzynią biegów w Hondzie civic z 1995 roku z silnikiem 1.6ESi D16Z6.
Otóż podczas zmieniania biegu 3 na 2 i 2 na 1 czuje opór ale nie słychać zgrzytów.
A także zdarza mi się że bieg tak jakby się zakleszczył i muszę włożyć więcej siły by zmienić bieg bądź wrzucić na luz. Proszę o odpowiedz.
Dziękuje.
kendzior5
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Żywiec

06 Mar 2010, 11:38

miałem podobny problem jak ty ale wjechałem na garaz weszłem pod auto i jest tam taki jak by lacznik mianowicie w zimie skrzynia jak przymarznie wrzucasz z oporem bieg to własnie ten łaczni ucieka i jest problem biegi nie wchodz tak jak maja musisz udac sie do mechanika chyba ze wiesz jak to samemu zrobic sciagnij sam naprawiam honda civic i tam napewno bedzie to pokazane lepiej wytłumaczyc nie umiem pozdrawiam
adas080988
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chorzów

21 Lis 2010, 17:17

jezeli ktoś by potrzebowal taka skrzynie z civica automata 92-95 to posiadam tel 531 080 444 sląsk oddam tanio
piatek86
Nowicjusz

Miejscowość: sosnowiec

23 Lis 2010, 22:25

Sprawdz stan oleju w skrzyni> jeżeli dawno nie był wymieniany lub jest go mało to nie dolewaj tylko wymień.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Siłacz wagi lekkiej - kompaktowy crossover
    Po prezentacji Toyoty C-HR, kompaktowego crossovera japońskiej firmy, wśród mnóstwa pozytywnych komentarzy, w tym dotyczących awangardowej stylistyki i napędu hybrydowego, pojawiły się również pytania ...