Problem ze sprzedażą auta- proszę o rady

15 Kwi 2021, 17:18

szybki napisał(a): Jeżeli takowego nie posiadasz to ma go na 100% komis samochodowy.
Ja takową rzecz miałem tez na SKP gdzie przy sprawdzaniu stanu tech. pojazdu mierzyło się tez grubość lakieru.... :P
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
0

15 Kwi 2021, 19:12

demirbiras napisał(a):Niestety honda to nie vw czy audi, trzeba się z ty liczyć.

oj tam oj tam mam audicę z fajnym przelotem, ładną i też słabo a jakieś zakichane mazdy, hondy chcą się o to pozabijać

Problemem jest mały silnik i brak klimy.

Ale ja bym z ceną nie szalał w dół bo to nic nie daje przeważnie

Możesz zrobić taki myk że podnieść 2-3 tysiące. Ja tak kiedyś nie mogłem sprzedać w super cenie auta to podniosłem cenę o 3 tys i sprzedałem.

Trafi siew końcu jakiś dziadziu dla którego klima jest obojetna a silnik i tak podpasuje bo będzie mało palił.

Teraz benzyna jest na topie , dlatego trzeba na klienta niestety czekać.

Avensiska w dieslu z 2014R sprzedawałem od początku stycznia ...tydzień temu poszedł na drugi koniec polski :lol: .
Ceny nie ruszałem nic . Głupich ofert 3-4 tys w dół było sporo, ale ja mam to gdzieś :mrgreen:
Więc podkreślam jeszcze raz obniżka ceny nic nie da (bo obniżysz a oni i tak będą chcieli jeszcze w dół)
Trzeba zrobić jakieś porządne fotki, może oddać wcześniej auto na przepolerowanie...auto musi się świecić i błyszczeć wtedy przyciąga oko :lol: a tu kiepskie fotki i jeszcze w deszczu.

P.S. Kiedyś miałem Jazza 1.4 i klienta na to miałem i go zakupił ale mówił że szukał właśnie czerwonej, to zawsze na takie auto jest specyficzny klient, który szuka też koloru, trafi się albo dziadziu albo informatyk.
Mi się trafił Informatyk który oglądał auto 2 albo 3 godziny :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
0

15 Kwi 2021, 20:27

Fakt, cena nie ma znaczenia. Nie wpływa to tak bardzo na sprzedaż przy autach o takim kolorze załóżmy. Lepiej zaokrąglone cyfry tyle powiem. Tak jak kolega wspomniał oszczędny opis nowe zdjęcia, jak jest ASO i wszystko pokrywa się w rzeczywistości to nawet Włochy nie są takim problemem ale ktoś z góry może skreślić pojazd za samo pochodzenie. Radzę wywalić to odpowiadamy tylko wtedy gdy ktoś zapyta. Niestety tak działa ludzka psychika. Jeśli to wszystko co napiszesz to prawda to bez obaw.
Nie angażuję się w polemikę. Każdy jest inny, wszystko opiera się na kompromisach. Doradzam optymalne rozwiązania w oparciu o rzeczywistość, doświadczenie i zdrowy rozsądek.
lasagne
Początkujący

0

15 Kwi 2021, 20:44

Pozatym ten opis... ja tam nie mam jakiś awersji do tego co kto opisuje , takie opisy to totalnie nie mój styl i nie chce mi się ich przeważnie czytać, bo nie wnosząNIC do samochodów na przykład po co pisać
- gdzie autem było jeżdżone ("na dojazdy do pracy i na zakupy"), /co mnie to interesuje gdzie kto jeździł, może sobie jeździć do agencji towarzyskiej jak będzie ochota...każde auto służy do tego żeby jeździć.
- przez kogo było jeżdżone (przez żonę) /i znowu co mnie obchodzi kto jeździł żona, kochanka, babcia, dziadek, szwagier...co to wnosi ? ufoludek raczej nie jeździł tylko osoba.
-używany przez pedantyczną osobę:) oj oj tam ...co to oznacza że jest pedantyczna osoba ? jakoś specjalnie na zdjęciach tego nie widać...i ta kierownica kiepsko obszyta i kłuje w oczy...lepiej jest wymienić na inną w bdb stanie albo bardziej polakierować starą (odnowić skórę) a nie obszywać to nie zajeżdża pedantyzmem , a bardziej agrotuningiem. :lol:
-Jest to wersja wyposażenia Base, wyposażenie może nie jest bardzo bogate ale przynajmniej nie ma co się zepsuć;) /po co to pisać , co jest na wyposażeniu każdy widzi, to tak jakby się tłumaczyć że ma słabe wyposażenie i nie ma się co psuć, jak się będzie miało zepsuć to się co innego zepsuje :mrgreen: to wywal czym prędzej.
-Ten model jest bezpieczny, ma dużo poduszek powietrznych ... :lol: wiesz nie takie są fury z nie takimi systemami i się ludzie w nich zabijają...ten tekst też do wywalenia.

I to co zostanie to OK krótko, zwięźle i na temat...reszta na telefon dla zainteresowanej osoby.

Kiedyś wystawiłem auto i facet przyjechał bo mu się spodobał mój opis.
Krótko, i TYLKO same konkrety o aucie. A nie pisanie o pupie marynie typu kto jeździł, gdzie jeździł, ile jeździł i po co jeździł. ...takie teksty tylko w polskich ogłoszeniach się spotyka. :lol: i te sprawy prywatne miesza się do sprzedaży samochodu a to kompletnie NIC nie wnosi do samego ogłoszenia sprzedaży.

Na zachodzie dostaję taki info o aucie : zdjęcia samochodu , vin, rocznik, silnik, przebieg, wersja wyposażenia, i cena i mam jakieś2-3 minuty na decyzję, albo biorę albo jest 15innych w kolejce którzy biorą ale nikt nie wypisuje historyjek o aucie. :lol: to tylko tak jak mówię w polsce takie rzeczy :lol: te historyjki.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
0

16 Kwi 2021, 08:29

Andrju :D

Nie do końca zgodze się bo faktycznie jak kupuje auto to nie czytam tych głupot ale jest spora rzesza fanow tego typu ogłoszeń. Mam u siebie poete ktoremu zleca się skrajne betony typu v10 tdi, porsze z nalotem 350km, 1,4 tsi z kompresorkiem. Co ciekawe dokłada story w/g schematu czyli trochę empatii do auta, serwis i inne glupotki + zdjęcia jak modelek na wybiegu i upłynnia wszystko bardzo szybko w cenach delikatnie mówiąc mało atrakcyjnych dla klienta :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
0

26 Kwi 2021, 11:00

Dziękuję wszystkim za rady i sugestie :yes:
auto sprzedałam w sobotę za równe 16 000 :D :happy:
Olga89
Nowicjusz

1
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla E11 G6 / G6R (1997–1999)
    Zaprezentowana w 1997 kolejna, przednionapędowa generacja Corolli zasłynęła uniwersalnością zastosowań oraz trwałością i bezawaryjnością. Podobnie jak w przypadku wcześniejszych generacji, z którymi dość mocno była ...
    Silnik 2.5 D-4D w Hiluxie Powerboost
    W Toyocie Hilux wzmocnione mogą być obydwa silniki Diesla, tj. 2.5D-4D i 3.0 D-4D. Ten pierwszy zyskuje 23 KM mocy (do 167 KM), oraz 67Nm momentu obrotwego (do 410 Nm). Silnik 3.0 D-4D w Hiluxie Powerboost będzie rozwijał ...