Witam serdecznie!
![Uśmiechnięty :)]()
Poszukuję auta do 15tys.
Jest to mój pierwszy zakup samochodu i chciałem się poradzić.
Dotychczasz przez okres 5 lat jeździłem Oplem Vectrą B z 1998r. ale auto powoli nie nadaję się
do użytku dlatego muszę się już przesiąść.
Szukam auta dynamicznego do jazdy po mieście oraz na wypady poza miasto w nieco dalsze trasy natomiast tylko od czasu do czasu ( okres wakacji itd. )
Rozważałem zakup tych modeli :
- Audi A3 8P 1.9 TDI - tutaj z tego co czytałem wiem że trzeba uważać na niektóre oznaczenia silników. Ale chciałem zapytać na jakie roczniki mam zwrócić uwagę i jaki przebieg jest tutaj dopuszczalny oraz czy jest to możliwe żeby kupić to autko do 15tys.
-Ford Fiesta Mk7 na silniku 1.6 TDCI - podoba mi się to autko , podobnie pytanie jaki rocznik jest najlepiej kupić oraz jaki przebieg jest dopuszczalny. I czy to auto na tym silniku będzie wystarczająco dynamiczne? - nie do ścigania
![Wink ;)]()
-Toyota Yaris II lub III ( ale cena raczej za wyoka ) - myślałem nad tym autem ze względu na niską awaryjność , wygląd jest w porządku - ale czy poza miastem da radę ?
- Opel Corsa D - o tym aucie wiem stosunkowo mało , nie wiem jaki rocznik jest przyzwoity oraz jaki przebieg jest tutaj dopuszczalny przy zakupie. Nie jeździłem nim , nie wiem również jak jest tutaj z dynamiką.
-Mini Cooper - podobnie , pytanie o rocznik , przebieg , wersję i czy poza właściwościami jezdnymi - można polecić ten samochód? Części ponoć drogie. Myślałem raczej o 1.6 nie o wersji S.
-Suzuki Swift - pytania tak jak wyżej.
To są moje strzały. Oczywiście nie chcę żeby ktoś z Państwa wskazał mi konkretne auto na aukcji - tylko chciałem się doradzić czy dobrze szukam. O czym myśleć a co odrzucić bo nie spełni moich wymagań ( dynamika , miasto i letnie wypady ).
Na koniec chciałem zapytać o jakieś alternatywy , volkswagen Polo , UP ? Mam również małą możliwośc zakupu auta z Niemiec. Także jeżeli warto tam szukać jakiegoś modelu to prosiłbym o wskazówki. Niestety jestem w tym zielony.
Dziękuję i pozdrawiam