Problem ze sprzedażą auta- proszę o rady

15 Kwi 2021, 08:12

Witam wszystkich :)
mam problem ze sprzedażą auta- zainteresowanie niewielkie, ludzie dzwonią,że przyjadą a potem nie przyjeżdżają:/
ogłoszenie mam na otomoto i olx
Samochód to Honda Jazz 1.2 2009
co robię źle?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Olga89
Nowicjusz

0

15 Kwi 2021, 09:15

Brak klimy więc ciężko będzie sprzedać.

Olga89 napisał(a):ludzie dzwonią,że przyjadą a potem nie przyjeżdżają:/

Nic nowego przy sprzedaży auta.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

15 Kwi 2021, 09:24

To pierwsze auto, które sprzedaje więc dlatego jestem trochę zdziwiona zachowaniem ludzi... po co się umawiają jak nie chcą?

widziałam na otomoto kilka egzemlparzy też bez klimy i zniknęły więc ktoś pewnie kupił
jest szansa to sprzedać? jaka kwota będzie sensowna? :)
Olga89
Nowicjusz

0

15 Kwi 2021, 09:31

Wypadkowa najmniejszego silnika, braku klimy i ceny. IMO żeby to w miarę sprawnie wypchnąć to cena cirka 3k w dół i zrób zdjęcia przy normalnej pogodzie
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
0

15 Kwi 2021, 09:39

to podpowiedz proszę jaka cena jest ok
zależy mi na tym, żeby sprzedać auto a nie sprzedawać miesiącami :D
Olga89
Nowicjusz

0

15 Kwi 2021, 09:47

Tak jak Invi wspomniał przede wszystkim zrób zdjęcia przy normalnej pogodzie i na pewno suchym aucie.
Cena ciężko powiedzieć ale za aktualną idzie już kupić Jazza z klimą więc jakieś 2-3k w dół no i czekać.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sposoby na zmniejszenie kosztów ubezpieczenia samochodu
    Niestety koszty ubezpieczenia samochodu wciąż rosną. Zindywidualizowany sposób liczenia składki oraz zwiększające się sumy wypłaconych odszkodowań dają się we znaki właścicielom samochodów, nawet tym bezszkodowym. ...

15 Kwi 2021, 09:51

tak zrobię- zdjęcia przy lepszej pogodzie i niższa cena
myślicie,że to sprzedam? :(
Olga89
Nowicjusz

0

15 Kwi 2021, 09:55

od handlarza miałam propozycję 8 tys ale to trochę mało moim zdaniem
Olga89
Nowicjusz

0

15 Kwi 2021, 10:20

8k to już ostatecznośc.
Barol
Awatar użytkownika

0

15 Kwi 2021, 10:39

dzięki, trochę mnie podnieśliście na duchu bo jestem zalamana :(
Olga89
Nowicjusz

0

15 Kwi 2021, 10:53

Jak dzwonią to raczej problemem nie jest silnik ani klima, bo co nagle ktoś zwiększy moc czy doloży klimę?
Może wystaw też gdzieś indziej olx z wyróżnieniem, popatrz na grupy fb, na forum hondy.
Niestety honda to nie vw czy audi, trzeba się z ty liczyć.

No i pogoda jak pogoda ale przede wszystkim nie robiłbym zdjęć w miejscu parkingowo-mieszkalnym, tylko gdzieś zdala, gdzie będzie tylko samochód nr 1
demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
Skrzynia biegów: Manualna
0

15 Kwi 2021, 10:58

Olga89 napisał(a):To pierwsze auto, które sprzedaje więc dlatego jestem trochę zdziwiona zachowaniem ludzi... po co się umawiają jak nie chcą?

Musisz zrozumieć że w Polsce handlarze są najgorsi a kupujący to bidule.
Więc teraz sobie użyjesz tych bidul.

Bidule będą miay w d... stan auta, serwis, przebieg będzie liczyć się cena, zdjęcia oraz zestaw glupot opisowych.

Opis auta musisz ubarwić, dołożyć trochę głupot pt.że Ci szkoda, że pedantycznie o niego dbałaś, auto bezwypadkowe, pożyczysz miernik itp. Do tego zdjęcia auto musi być suche bo wnikliwe oczka szukają odcieni jak np.zderzak byłby w innym odcieniu to znaczy że w zestawieniu słowa bezwypadek jesteś oszustem także foty na sucho i bez odcieni. Uważaj na przerwy typu klapa i zderzak. Zdejmij z kirownicy tą skajke bo oznacza że auto ma 1mln.km.

Z ceną zjedź trochę zacznij od odjęcia 1k. Jak się zbliżysz do cen rozbitków to zacznie się ruch wtedy nasz "pedantyczny" kupujący nawet nie mrugnie okiem.

P.s.

Sprawdź go miernikem lalbokieru bo to może być dla Ciebie powodem niepotrzebnego stresu podczas spotkań z "klientami".
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
0

15 Kwi 2021, 11:08

dzięki za ogrom wskazówek:D
więc tak: kierownicę obszyłam bo była wytarta ( to wersja auta base i już wyczytałam,że materiał był tandetny i szybko się ścierała). Jak było bez pokrowca to miałam ze dwa telefony, że kierownica wytarta to licznik kręcony :D przebieg jest udokumentowany
z miernikiem lakieru sprawdzałam ale nie mogę napisać,że bezwypadkowy bo kiedyś najechałam na wysoki krawężnik i fragment zderzaka był malowany (mam zdjęcia jak wyglądało to obtarcie).
zdjęcia zrobię jak tylko trochę się polepszy pogoda bo u mnie w Bielsku śnieg :angry: :angry:
opis ulepszę i będę obniżać cenę:D
Olga89
Nowicjusz

0

15 Kwi 2021, 11:15

Olga89 napisał(a): kierownicę obszyłam bo była wytarta ( to wersja auta base i już wyczytałam,że materiał był tandetny i szybko się ścierała).

Możesz tak sama sobie tłumaczyć, jeżeli kiera jest obd arta to pomaluj bo pedanci lubią pedantyzm.
Olga89 napisał(a): bezwypadkowy bo kiedyś najechałam na wysoki krawężnik i fragment zderzaka był malowany (mam zdjęcia jak wyglądało to obtarcie).

Tego wystrzegaj się jak ognia, pamiętaj BEZWYPADEK !!!!
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
0

15 Kwi 2021, 11:17

a jak potem ktoś mi zarzuci,że kłamię z tym bezwypadkiem?
wcześniej nawet było w opisie,że była rysa
Olga89
Nowicjusz

0