Problem ze stacyjką - Vectra B

15 Mar 2009, 13:05

Witam. Mam problem z odpaleniem mojego opla, gdy przekręcam kluczyk samochód wogóle nie reaguje. Czym moze być to spowodowane. Czy ktoś pomoze?? pozdrawiam
djpele87
Nowicjusz

Miejscowość: Łubiana
  • 15 Mar 2009, 13:52

A odbiorniki,które są zasilane z pominięciem stacyjki np.awaryjne działają,czy też nie?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

15 Mar 2009, 15:51

Miałem podobny problem i u mnie nawaliła stacyjka,podejrzewałem jednak,że odpieła lub poluzowała mi się cała wiązka przewodow biegnących do stacyjki,wchodzą na wcisk ,czasami tak też się zdarza.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

15 Mar 2009, 18:59

sprawdź czy jak kluczyk przekręcisz do końca używając więcej siły niż normalnie czy wtedy załapie. Na końcu stacyjki jest plastik który z biegiem lat wyrabia się, aż w końcu jest na tyle duży luz że nie odpalisz auta bo nie będzie styku.
    adamires
    Początkujący

Miejscowość: World

09 Sty 2024, 16:06

Cześć. Dziś u mnie było -20,5 , Vectra zapaliła bez problemu tylko miałem problem na początku żeby stacyjkę przekręcić, jak już ruszyła to chodzila normalnie, jak rozumiem mogło coś tam przymarznąć. Czy można tam psiknac gdyby był jeszcze taki problem odmrażacz do zamka ?
    ineedl
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 88
    Prawo jazdy: 01 02 2019
    Auto: Opel Vectra B
    Silnik: 2.2 DTI 125KM
    Paliwo: Diesel
    Typ: Liftback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2001

10 Sty 2024, 08:02

Nie bardzo bo zaczną rozpływać się smary które są w środku, lepiej no kluczyk położyć np na grzejniku żeby byl bardzo ciepły, włożyć do stacyjki i chwilę poczekać.
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...