Problem ze zbieznoscia

28 Maj 2018, 22:06

Witam wszystkich , mam pewien problem , auto zle sie prowadzi , obecnie zbieznosc wyglada tak ( nie ma opcji regulacji katow z przodu ) i wyglada to tak

i za cholere nie idzie dojsc dlaczego jest taka roznica w katach z przodu ;/ wszystko w zawieszeniu gra , bylo na 4 stacjach i nie znalezli doslownie nic , auto jest przeze mnie dbane takze najmniejszy luz jest wymieniany. Dodam ze auto jest obnizone na sportowych sprezynach i amorach -35. Pytanie moje jest takie dlaczego tak sie dzieje i jest taka rozbieznosc ? jedynie co mi przychodzi do glowy to ze chwile temu uderzylem lekko w kraweznik ale mialem doslownie 5km/h. Mechanik patrzyl i oprocz lekko przecietej opony nic sie nie stalo.

tutaj dodaje geometrie zrobiona jakies pol roku temu i wtedy wygladalo to tak ( nie bylo az takiej roznicy w kacie wyprzedzenia zwrotnicy)
koxta
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 03 1994
Przebieg/rok: 46tys. km
Auto: ALFA ROMEO GT

28 Maj 2018, 22:29

koxta napisał(a):Dodam ze auto jest obnizone na sportowych sprezynach i amorach -35
Wszelkie modyfikacje zawiechy mogą powodować odstępstwa od parametrów fabryki. Co daje że nie ma się dziwić że geo nie wychodzi. Tylko kumaty człek stwierdzi że po rzeżbieniu jest OK .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

29 Maj 2018, 08:32

Ja rozumiem ze nigdy to nie bedzie jak byc powinno , ale nie znam osoby ktora ma sportowe zawieszenie i narzeka na to ze auto nie pewnie sie prowadzi. Bo daje to ze koła sa w lekkim negatywie co za tym idzie powinien lepiej sie prowadzic w zakretach a tak nie jest
koxta
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 03 1994
Przebieg/rok: 46tys. km
Auto: ALFA ROMEO GT
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jak skalibrować alkomat, aby działał poprawnie?
    Alkomaty z czasem mogą się rozregulować i wskazywać mało precyzyjne pomiary. Dzieje się tak z różnych przyczyn. Może być efektem działania niekorzystnych warunków zewnętrznych, takich jak zbyt wysoka temperatura ...