REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
darex17 napisał(a):rano kiedy jest zmrok zapalaja się światła mijania i ledowe myslę że to jest ok,ale kiedy jest jasno czujnik wyłacza światła ok. ale nie przłącza na swiatła do jazdy dziennej,
darex17 napisał(a):zalączyłem światła manualnie,palą ledy i mijania,przeżucam na ledy , gasną mijania ,
ledy zostają
Tu jest chyba tak że one świecą na jakieś 50% ze światłami mijania a jak je wyłączysz to wtedy dają jako dzienne na 100%. To oryginalnie montowane światła więc myślę, że to tak działa w tym modelu.MotoAlbercik napisał(a):Bo jeżeli pisząc ledy masz na myśli światła dzienne, to nie powinny one świecić ze światłami mijania jak to napisałeś w pierwszym poście.
Rozumiem że masz tu na myśli wyłączenie przełącznika od świateł do pozycji OFF.darex17 napisał(a):dopiero ręczne włączenie swiateł do jazdy dziennej
Czyli światła masz sprawne z tego co piszesz problem będzie w sterowaniu ale tylko przy pozycji AUTO. Będzie ciężko znaleźć problem skoro tak to działa. Awaria musi być gdzieś w obwodzie między przełącznikiem AUTO, czujnikiem światła a modułem LED. Ja bym zaczął od sprawdzenia samego przełącznika AUTO.darex17 napisał(a):Zrobiłem jeszcze jeden myk,mianowicie zalączyłem światła manualnie,palą ledy i mijania,przeżucam na ledy , gasną mijania ,
ledy zostają,na auto tego niema.
Rokiko napisał(a):Tu jest chyba tak że one świecą na jakieś 50% ze światłami mijania
Tu akurat tak jestMotoAlbercik napisał(a):Z tego co wiem, to światła dzienne nie mogą świecić się ze światłami mijania. Nie spotkałem się z tym w żadnym aucie, ale z tym autem akurat nie miałem do czynienia.
Rokiko napisał(a):Bardzo często w nowych samochodach światła do jazdy dziennej mają homologację świateł pozycyjnych. Wtedy takie światła świecą po włączeniu świateł mijania ale mają odpowiednio zmniejszoną moc.