Przeróbka oświetlenia halogenowego na ledowe.

28 Wrz 2020, 16:58

Cześć!
Planuje kupić swój pierwszy samochód i na oku mam dwóch kandydatów:
-Seat Leon 2013r (1.2 TSI)
- Audi A1 2012r (1.6 TDI)
Oba te samochody posiadają reflektory halogenowe- i stąd moje pytanie;
Czy można zrobić jakaś przeróbkę aby zamienić stare reflektory na ledowe z tego samego rocznika? :D
Dla przykładu wstawię zdjęcia reflektorów Leona z Google :D
Kubson22
Nowicjusz

Zdjęcia: 4

28 Wrz 2020, 17:38

Można wymienić jak kupisz takie same w których były ledy. Wtedy to będzie najlepsze rozwiązanie ewentualnie pozostanie tylko ich aktywacja w VCDS choć tu nie jestem pewinen bo może się okazać że wystarczy zmiana samych reflektorów i będzie wszystko działało poprawnie.

Przeróbka raczej nie wchodzi w grę bo koszty były by spore a do tego mogą być problemy z homologacją i później przeglądem.

Jak kupisz takie reflektory z ledami to stare które wymontujesz ze swojego samochodu będziesz mógł sprzedać i jak by ci się trafił kupiec to taka zamiana wyszłaby chyba najtaniej.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

28 Wrz 2020, 18:56

Dzięki za odpowiedz! Właśnie coś będę kombinował jak kupie któryś z tych modeli powyżej, bo nie ukrywam ze fajniej to wygląda, od razu samochód wydaje się nowszy :D
Ciekaw jestem czy będą normalnie pasować :naughty:
Kubson22
Nowicjusz

28 Wrz 2020, 19:05

Szukaj modeli odrazu z ledami, wtedy nie będziesz potrzebował wykonywać żadnych przeróbek :ok:
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

28 Wrz 2020, 21:20

Odstrasza mnie trochę cena :lol: z ledami są droższe o srednio 10 tysięcy
Kubson22
Nowicjusz

30 Wrz 2020, 10:49

Technicznie lampy pasują bez problemu ale z tego co się dopatrzyłem sa inne złącza więc trzeba by było przerabiać kostki w instalacji i na pewno potrzebne będzie jakieś kodowanie żeby wszystko grało jak należy :)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Atlas - 7-miejscowy SUV
    Światowa premiera Volkswagena Atlasa w Kalifornii. Nowy 7-miejscowy SUV przeznaczony na rynek Stanów Zjednoczonych został 27 października późnym wieczorem zaprezentowany na molo w Santa Monica, gdzie kończy ...
    Audi A6 Hybrid
    Hybrydowe Audi A6 to nowe oblicze limuzyny klasy business. Jego lekką karoserię osadzono na sportowym podwoziu. Wnętrze jest eleganckie i ergonomiczne, a kierowca i pasażerowie mają do dyspozycji wiele systemów wspomagających ...