REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
To jeszcze musisz wymienić olej z filtrem i filtr powietrza oraz warto wymienić świece. Zerknij czy samochód nie ma ognisk rdzy jeżeli jakieś są to powinieneś je usunąć.CrazyDami napisał(a):Rzecz pierwsza i chyba najważniejsza - jak dbać o samochód?
W pierwszym miesiącu użytkowania wymieniłem klocki hamulcowe, rozdząd cały z pompą wody, nowe opony, wycieraczki, paluch, szkopułka i wtryski gazu, bo palił mi na początku około 18l/100 w gazie. I tutaj pojawia się moje pytanie - jak dbać o samochód? Z uwagi na rocznik auta na co zwrócić szczególną uwagę?
Olej tak jak napisałem możesz wymienić teraz a jak nie teraz to przed zimą żebyś był spokojny. Płyn chłodniczy najlepiej kupić tego samego koloru lub taki mieszalny z innymi, ale lepiej tego samego koloru i trzeba też sprawdzić jak trzyma temperatury wrzenia i przemarzania.CrazyDami napisał(a):Rzecz druga - Płyny. Poprzedni właściciel mówił o tym, że wymieniał olej kilka tysięcy km temu. Można temu wierzyć?
Jak to jest z płynem w chłodnicy, bo w tym momencie jest pod kreską "minimium", i jest koloru niebieskiego, i tego koloru mam się trzymać, tak? Bez problemu mogę kupić taki płyn, i samemu go wlać?
Najlepiej jak byś sam dostał się do wentylatora i go wyczyścił, możesz też użyć sprężonego powietrza do przedmuchania nawiewów. U ciebie nie ma filtra kabinowego z tego co wiem. Sprawdź też czy w podszybiu nie masz brudu tam gdzie do wnętrza dostaje się powietrze do dmuchawy.CrazyDami napisał(a):Następna rzecz - Nawiew. I tutaj niestety jest pies pogrzebany. Niestety mój rocznik nie posiada tzw " klimatyzacji" więc zostaje tylko nawiew. Mój problem wygląda następująco - przy maksymalnej mocy nawiewu, z środka wylatują tak jakby elementy jakiegoś drewna i styropianu, zwykle kuleczki styropianu. Nie mam pojęcia w jakim serwisie mogą mi wyczyścić nawiew, ile to kosztuje, bo szukałem już jakiegoś serwisu ale nie wiem czy spece od klimatyzacji się tym zajmą.
Tu może być przypchany filterek paliwa o ile jest dodatkowy lub filtr w baku. Dalej pompka paliwa może nie dawać odpowiedniego ciśnienia, dalej to nie wiemy jaki masz silnikCrazyDami napisał(a):Ostatnia rzecz i chyba najbardziej denerwująca - benzyna. Samochód jak i silnik na gazie działa bardzo cicho i równo - ale problem zaczyna się wtedy, gdy przełącze na benzyne. Wtedy zaczyna się brak mocy - ale taki nie zwykły - otóż na pierwszym biegu samochód dosłownie NIE JEDZIE mimo wciśniętego maksymalnie pedału gazu - reaguje na niego dopiero po 3-5 sekundach, gdy już wszyszczy skończyli trąbić, w dodatku mam wrażenie że działa nie równo. Dziś zakupiłem płyn STP - "formuła do czyszczenia wtrysków paliwa", i nie wiem czy zadziała.