Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
HOT oznacza poziom oleju przy rozgrzanej skrzyni przy oleju którym możesz poparzyć się w palce temperatura powyżej 70 stopni. Jak sprawdzasz olej na wyłączonym silniku to faktycznie może być wyżej niż HOTpluto1983 napisał(a):Nie wiem czemu jak stał parę dni, czyli był zimny to na bagnecie było go powyżej oznaczenia HOT? A przecież tyle powinno go być na rozgrzanej skrzyni prawda? To co, jest go za dużo nalane czy jak?
Administracja dba o to żeby tematy były jasne i czytelne. Dlaczego akurat tak zmienione to nie wiem możesz napisać do admina @ArteK i zapytać.pluto1983 napisał(a):I dlaczego ktoś tytuł mojego posta zmienił na "problem z automatem"?
Przy zapiętym "D" auto nie będzie ci hamował zjeżdzając z wzniesienia. Jak jedziesz około 70-80 km/h to musisz zapiąć "3", a jak jedziesz do 40km/h to "L" wszystko zależy od tego jakie masz tam dostępne opcje przy lewarku od zmiany biegów. Na tempomacie auto próbuje utrzymać prędkość nawet jadąc z góry i wtedy automatycznie redukuje sobie biegi.pluto1983 napisał(a):Próbowałem to robić bez tempomatu na stałej prędkości, ale wtedy jest to nie wykonalne ponieważ zjeżdżając z lekkiego nawet wzniesienia auto nabiera prędkości i obroty rosną. Cóż ludzka noga tak tego nie wyczuje.
[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]