Problemy z centralnym zamkiem

01 Paź 2008, 22:01

witam
jako że jestem kobietą może to co napisze nie mieć ładu i składu :D ale głownie chodzi o to że mam problem z centralnym zamkiem :(
tzn alarm działa zasięg ma dobry wszystko gra tylko nie otwiera się samochód nawet jak otwieram kluczykami to nie otwierają się wszystkie drzwi tylko te które otwieram a co najgorsze wlew paliwa jest na centralny zamek i nie ma kluczyka zeby go otworzyć i to jest w tym wszystkim najgorsze :( :cry:
a dodam tylko ze jest to opel tigra

poprosiłabym o pomoc
pozdrawiam Ania
al1983
Nowicjusz

• 01 Paź 2008, 22:31

Z tego co piszesz wynika że masz oryginalny centralny zamek, problem może być w module który steruje centralnym zamkiem. Skoro zamyka się normalnie a przy otwieraniu z kluczyka otwierasz tylko jeden zamek wygląda to tak jak by brakowało impulsu który steruje otwieraniem.
    Pozdrawiam,
    Artek
    ArteK
    Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
    Miejscowość: Warszawa
    Prawo jazdy: 12 12 1996
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
    Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
    Paliwo: Hybryda
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2016

01 Paź 2008, 22:50

zapomniałam dodać ze tez sie nie zamyka...:( a zepsuł się w momencie jak go zamknełam i zapomniałam czegoś z samochodu po czym za dwie minuty chciałam go otworzyć i już nie zadziałał :( dziękuje za odp pozdrawiam
    al1983
    Nowicjusz

01 Paź 2008, 23:14

No to jak nie działa przy otwieraniu i zamykaniu a wcześniej było ok to może być problem np. w zasilaniu centralki zamka centralnego (może spadł przewód, został przecięty) trzeba by to było sprawdzić być może to właśnie brak zasilania jest przyczyną twojego kłopotu ;)
    Pozdrawiam,
    Artek
    ArteK
    Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
    Miejscowość: Warszawa
    Prawo jazdy: 12 12 1996
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
    Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
    Paliwo: Hybryda
    Typ: Kombi
    Rok produkcji: 2016

02 Paź 2008, 10:02

dziekuje za info :)
    al1983
    Nowicjusz

02 Paź 2008, 16:43

Sprawdz bezpiecznik od centralnego w skrzynce bezpieczników.
    A co do klapki wlewu paliwa,to można ją otworzyć od środka samochodu - za wykładziną jest taka linka z uchwytem na końcu.Jak pociągniesz za nia,to klapka ci eię otworzy.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Skręcanie w lewo drożej Nas kosztuje od skrętu w prawo!
      Kierowcy próbują wszystkich sposobów, aby oszczędzić na paliwie. Okazuje się, że stanie na lewym pasie w oczekiwaniu na skręt w lewo z wrzuconym jałowym biegiem jest nie tylko marnowaniem czasu, ale i pieniędzy. Unikając ...