Problemy z głośnikami

27 Lis 2010, 10:45

Siema Ludzie!
Wiecie możne czy da się zdjąć maskownicę głośnika w drzwiach i jak to zrobić?Jak sprawdzić czy głośnik się zepsuł czy coś z podłączeniem? I czy standardowe głośniki są tak syfiaste (prawie wogule nie mam basu)? Warto wymieniać, a jeśli tak to na jakie? A i jeszcze jedno. W bagażniku w tym schowku w podłodze wystają jakieś kabelki i jakaś kostka, macie pojęcie do czego to? dzięki i pozdro.
Fabutek
Początkujący

Miejscowość: mazury

27 Lis 2010, 14:00

Siema ludziu
Samej maskownicy nie da się zdjąć, trzeba zdjąć cały boczek
Głośniki możesz sprawdzić miernikiem lub podłączyć do niego baterię 1.5v i zobaczyć czy głośnik reaguje
Oryginalne głośniki nie są takie najgorsze , ale jak chcesz je wymienić na lepsze to musisz uważać na głębokość montażową.Jeżeli będą nieodpowiednie to nie otworzysz do końca szyby /firmowe są płytkie/.Można zastosować dystanse do około 1 cm,powyżej tego wymiaru głośnik będzie dotykał do maskownicy
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puławy
Prawo jazdy: 13 08 1986
Auto: freelek 99r
Silnik: 2.0 98KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

27 Lis 2010, 15:03

Git majonez, ale co może być przyczyną braku basu i kiepskiego dźwięku? Auto po przekładce może ten co robił czegoś nie podłączył tak jak trzeba? Zauważyłem że nie działa mi ten w drzwiach od kierowcy i te małe pizdryki w drzwiach pasażera z obu stron. Można to jakoś sprawdzić/naprawić?
Ja Szczupak, ja Szczupak! Do wszystkich, do wszystkich! Zaciągamy sieć! Można zaczynać!
Fabutek
Początkujący

27 Lis 2010, 19:49

Jak nie masz miernika to z tej choroby wyleczy cię tylko specjalista,elektryk lub elektronik
A może coś nie tak z radyjkiem :roll:
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

27 Lis 2010, 20:11

witam , jak zrzucisz tapicerkę /przy okazji sprawdzisz " pizdryka"/
to sprawdz kable zasilające , ewentualnie próba innym głośnikiem potwierdzi usterkę
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG

27 Lis 2010, 23:42

Miałem nadzieję, że uda się uniknąć zdejmowania tapicerki z moimi zdolnościami jeszcze coś z*****lę. Ech czuję że czeka mnie ciekawa przygoda z posiadaniem Frelka.
Ja Szczupak, ja Szczupak! Do wszystkich, do wszystkich! Zaciągamy sieć! Można zaczynać!
Fabutek
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC 500 nietypowym samochodem bezpieczeństwa
    W ubiegły weekend po przerwie wróciła amerykańska seria wyścigowa IMSA WeatherTech SportsCar [...]. W czasie rundy na słynnym Daytona International Speedway oficjalnym samochodem bezpieczeństwa był Lexus LC 500 w niezwykłych, ...

28 Lis 2010, 08:56

8 śrubek i tapicerka sama prawie złazi :lol:
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

28 Lis 2010, 10:51

Fabutek napisał(a):Auto po przekładce
witam to życzę cierpliwości i grubego portfela :wink: , no chyba że autko naprawdę solidnie przełożone Pozdrawiam
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie