Problemy z hamulcami renault

27 Sty 2010, 18:03

witam wszytskich .
Posiadam renault rapid 95 rok 1.9 dizel i mam problemy z hamulcami. Mechanik mowil mi ze to wakum ale kupilem juz 4 uzywane wakum i nadal te hamulce niesa takie jak powinny byc .czy ktos mogby mi powiedziec co to moze byc bo niemam juz pomyslow a mechanik nadal twierdzi ze to wakum pozdrawiam i czekam na szybka wiadmosc
lysy29
Nowicjusz

Miejscowość: raciborz

27 Sty 2010, 19:43

a moze powiesz co ci sie z nimi dzieje???? co jest nie tak
kamilszczak01

27 Sty 2010, 23:12

wg. Twojego opisu to moim zdaniem masz problem z hamulcami.
wozki widlowe serwis koszalin Adamires
adamires
Początkujący

Miejscowość: World

28 Sty 2010, 20:21

[quote="kamilszczak01"]a moze powiesz co ci sie z nimi dzieje???? co jest nie tak[/

witam
wlasnie zapomnialem napisac co sie z nimi dzieje , a wiec tak jest bardzo miekki pedal i nie chamuja tak jak powinny czyli naciskam na szlak pedal i auto powoli hamuje a pedal jest bardzo miekki a jak napompuje z dwa razy jest bardzo twardy i juz wtedy wogule nie hamuje( hamulce sa odpowietrzone )
lysy29
Nowicjusz

Miejscowość: raciborz

05 Cze 2010, 08:03

WITAM JA MAM DOPIERO PROBLEM MAM RENAULT 19 1.9D I MAM BARDZO SŁABE HAMULCE Z TYŁU MAM NOWĄ POMPE NOWE SZCZEKI NOWE CYLINDERKI NOWE PRZEWODY I d..a PRZÓD BRZYTWA TYŁ LEDWO CO ODPOWIETRZONE SUPER PEDAŁ W MIARĘ TWARDY I NIE SPADA NIE MA U MNIE KOREKTORA SIŁY HAMOWANIA Z TYŁU WIEC NIE MAM POJĘCIA GDZIE SZUKAĆ PRZYCZYNY PROSZĘ POMOCY
BOSIO
Nowicjusz

Miejscowość: FRANCJA

05 Cze 2010, 08:28

BOSIO napisał(a):I MAM BARDZO SŁABE HAMULCE Z TYŁU MAM NOWĄ POMPE NOWE SZCZEKI NOWE CYLINDERKI NOWE PRZEWODY I d..a PRZÓD BRZYTWA TYŁ LEDWO

Może być tak samo jak w Oplu Vectra - kiedyś byłem na przeglądzie i przednie koła po wciśnięciu na hamulec stały od razu w miejscu a tylnie nie bardzo - i fachowiec doszedł do wniosku, że to ma tak być bo tył jest jakby wspomagajacy hamowanie i nigdy nie zablokuje kół.
Mógł się mylić ale przegląd przeszedł bez problemu.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Coupé – klasyka gatunku
    Kiedy myślimy o samochodzie sportowym, najczęściej do głowy przychodzi nam opływowe coupé. Ale nadwozie tego typu jest tak naprawdę starsze niż motoryzacja. Słowo coupé pochodzi z języka francuskiego, w dosłownym ...
    Volkswagen Amarok 4MOTION
    Amarok jest najmłodszym modelem marki Volkswagen Samochody Użytkowe. Jego produkcja rozpoczęła się w 2010 roku w Argentynie, od maja 2012 roku samochód powstaje także w fabryce Volkswagena w Hanowerze. Dla Amaroka ...

05 Cze 2010, 20:00

BOSIO napisał(a):NIE MA U MNIE KOREKTORA SIŁY HAMOWANIA Z TYŁU WIEC NIE MAM POJĘCIA GDZIE SZUKAĆ PRZYCZYNY PROSZĘ POMOCY

A przypadkiem korektory sił hamowania nie są zamontowane w cylinerkach... :?: :?:
Moze po prostu Ty lub mechanik/nie wiem kto to robił/zamontował niewłasciwe
cylinderki i w tym tkwi problem... :?: :?: :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014