Problemy z kontrolką Oleju w Golfie III

03 Lis 2012, 19:27

Witam!
Mam problem po przejechaniu kilku kilometrów zaświeciła się lampka oleju i włączył się brzęczyk sprawdziłem stan oleju i było okej. po przejechaniu ok.2 km znów zaświeciła się lampka oleju i brzęczyk. Co może być przyczyną?
Mam przejechane 145 tyś. km
Serdecznie proszę o odpowiedzi z góry dziękuje! :D
Józef00
Nowicjusz

Prawo jazdy: 26 06 1985
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Golf III
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

04 Lis 2012, 09:37

Hej. Na samym początku sprawdź ciśnienie oleju. najlepiej u mechanika, do tego jest potrzebny zegar ze specjalnym przyłączem. ciśnienie sie sprawdza na zimnym oraz na gorącym silniku. w twoim golfie są dwa czujniku ciśnienia oleju, w głowicy oraz przy chłodnicy oleju, (tam gdzie jest filtr oleju:) jeżeli ciśnienie mieści sie w granicach normy to bardzo dobrze, wychodzi na to że będziesz miał padnięty czujnik ciśnienia oleju, albo w głowicy lub w chłodnicy olejowej
Pozdrawiam
mechan12
Początkujący

Prawo jazdy: 07 08 2012

04 Lis 2012, 12:21

Dziękuje,ale przoszę was bardzo o więcej podpowiedzi o co to chodzi . bo auto jest mi bardzo potrzebne a ja nadal nie wiem co to może być. :( oj ...szkoda że nie ma auta bez silnika ;D OD RAZU BYM KUPIŁ.!!! :D
Józef00
Nowicjusz

14 Lis 2012, 17:32

Witam,
Mam problem z 5 bieg-iem podczas jazdy po wrzuceniu 5 biegu i przejechaniu paru metrów wyskakuje mi 5 bieg,co może być tego przyczyną czy może być to jakoś wyregulowane czy trzeba wymieniać całą skrzynię biegów???
proszę o podpowiedzi ,z góry dziękuje! :)
Józef00
Nowicjusz

14 Lis 2012, 17:57

Do 5 masz dostęp po zdjęciu blaszanego dekla z tyłu skrzyni.
Sprawdź w jakim stanie są zęby wewnątrz tulei przesuwnej i współpracujące z nimi zęby na kole zębatym, dokręcenie nakrętek,luzy w łożyskach i widełki jaki mają luz w tulei.
andrzej_124
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus NX w pogoni za dziecięcymi marzeniami
    Jak trafić klipem reklamowym do inteligentnych odbiorców? Zbudować przekaz na pozytywnych uczuciach, wprawić w wibracje poczucie humoru i szybko zakończyć niespodzianką. Taki właśnie jest nowy, 30-sekundowy film reklamujący ...