Problemy z kontrolkami we Fiacie Stilo (Poduszka i drzwi)

28 Cze 2017, 15:44

Witam,
niedawno kupiłem Stilo i miał on już na desce 2 kontrolki - tę z poduszkami i drugą, ze niby drzwi otwarte. Kupiłem jakiś specyfik do kabli i tych wszystkich złączek, żeby spryskać złącza poduszek pod siedzeniami, ale trafiłem na niespodziankę pod fotelem pasażera. Ktoś już chyba chciał jakoś pozbyć się tej kontrolki z poduszką i założył jakieś dziwne urządzonko pod nazwą "Airbag 24". Obciął kable od szarej kostki (Od maty jeśli się nie mylę) i podpiął do tego cuda. Można coś z tym zrobić, żeby działało? I jak pozbyć się tej drugiej z drzwiami?? Jak się uda, to dodam zdjęcie jak to wygląda ;)
rakso147
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 0- 0-1999
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1,6 103KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

04 Lip 2017, 12:18

rakso147 napisał(a):Można coś z tym zrobić, żeby działało?
W pierwszej kolejności sprawdź czy masz poduszki całe, a może już ich nie ma :)

Jak chcesz żeby poduszki działały to tu może być problem bo jeżeli są całe i ktoś już grzebał przy kablach to bez komputera nie ogarniesz pewnie tego, bo nie wiadomo w czym był wcześniej problem.

Najczęstszą przyczyną są kable pod fotelami które nie stykają (od napinaczy lub poduszek bocznych foteli) i ludzie zamiast to sprawdzić montują jakieś ustrojstwa które całkowicie odcinają poduszki :angry:
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

04 Lip 2017, 16:36

Airbag24 jest to niemiecka firma, zajmująca się naprawami systemów poduszek powietrznych. Jak znasz niemiecki, to możesz poczytać i może się czegoś dowiesz w tym temacie. Ja niestety nie znam niemieckiego, więc mogę tylko tyle pomóc.
http://airbag24.de
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000