PROBLEMY Z UBEZPIECZYCIELEM

11 Lis 2011, 00:19

Witam 22 Pazdziernika miałem stłuczke z użytkownikiem firmy UNIQA dopiero wczoraj otrzymalem kosztorys naprawy samochodu tj 750zl (Lecz jeszcze nie wyplacone) dzis miałem znów nie farta i wjechal we mnie gosc, jeszcze wiekszy niefart ze tez ma ubezpieczenie w UNIQA... czy moge teraz zglosic szkode znow czy lepiej poczekac az wyplaca bułe i dopiero zgłosic kolejna sprawe zeby nie powiazali mi obu rzeczy i nie wyplacili mniej (te same komponenty nie zostały uszkodzone)tzn zostal uszkodzony w poprzedniej przedni zderzak ale go nie uznali bo powiedzieli ze nie mial nic wspolnego ze sprawa... teraz juz sie rozpadl do konca i bede musieli uznac... Poczekac az wyplaca 1 odszkodowanie i zglosic drugie czy moze odrazu zglosic... - ile mam czasu na zgloszenie uszkodzenia mienia??? v
RomualdPLN
Początkujący

Prawo jazdy: 09 06 2009
Auto: OPEL ASTRA ll CABRIO BERTONE:)

11 Lis 2011, 09:50

Musisz to zgłosić od razu.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Lis 2011, 16:52

MotoAlbercik napisał(a):Musisz to zgłosić od razu.

I im szybciej tym lepiej. A że TU będzie zaniżało wartość szkody to swoją drogą.
EuCO
Nowicjusz

13 Lis 2011, 13:14

A jeżeli są różne towarzystwa ubezpieczeniowe ?
Z tego co pamiętam , przy wypisywaniu formularza jest pytania czy samochód miał wcześniej jakieś uszkodzenia ...
mihao21
Obserwowany

14 Lis 2011, 17:31

mihao21 napisał(a):A jeżeli są różne towarzystwa ubezpieczeniowe ?
Z tego co pamiętam , przy wypisywaniu formularza jest pytania czy samochód miał wcześniej jakieś uszkodzenia ...

Więc chyba odpowiedź jest oczywista...
EuCO
Nowicjusz