Problemy z układem kierowniczym z wspomaganiem vw golf III

12 Maj 2011, 15:32

Witam. Mam problem z układem kierowniczym vw golf III 2.0 115km 16v. rocznik 1992. Podczas skręcania przy byle prędkości szarpie mi kierownicą w przeciwną stronę. zdarza się to też czasami podczas postoju przy skręcaniu. Co może być powodem tej usterki?
snejku93
Nowicjusz

Miejscowość: łada/lubelskie

12 Maj 2011, 15:48

od źle naciągniętego paska wspomagania lub niskiego poziomu płynu w układzie, po awarie pompy lub przekładni,
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

12 Maj 2011, 15:50

Możliwe również że przekładnia ma wytarte pierścienie na rozdzielaczu.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

12 Maj 2011, 19:43

z tym rozdzielaczem jest bardzo prawdopodobne, A mogą to powodować luzy na maglownicy?
snejku93
Nowicjusz

Miejscowość: łada/lubelskie

12 Maj 2011, 20:17

Luzy masz pewnie na listwie, ale rozdzielacz ma osobną ośkę , poza tym bardziej by "blokowało " ster niż odbijało w drugą stronę.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wirtualny salon Audi w Warszawie
    Londyn, Paryż, Berlin, Pekin, Istambuł, Moskwa, a teraz Warszawa. Wczoraj, 8 października, przy stołecznym Placu Trzech Krzyży, ruszył pierwszy w naszym kraju ekskluzywny salon Audi City. Audi City wyznacza kierunek, jak ...
    Toyota Corolla TE27 (1972–1974)
    To właśnie od niej zaczyna się wielka przygoda Corolli ze sportem. Pod maską lekkiego, ważącego zaledwie 855 kg nadwozia coupe ówczesnej Corolli TE27 zamontowano 115-konny silnik DOHC z Celiki. Ta wersja trafiła do ...