Próbny egzamin na prawo jazdy?

02 Cze 2011, 12:17

Egzamin na prawo jazdy to ogromny stres. Dla wielu, zwłaszcza młodych ludzi to pierwszy tak ważny sprawdzian. A jak pozbyć się stresu? Najlepiej go oswoić. WORD w Rzeszowie wyciąga do kursantów rękę.

Od 5 czerwca przyszli kierowcy będą mogli sprawdzić swoje umiejętności tydzień przed egzaminem właściwym, czyli skorzystać z tzw. 15 minutowej jazdy próbnej.

Dodatkowo na zdających będzie czekał psycholog. Wszystko po to, żeby zmniejszyć stres przed egzaminem, bo to on jest często przyczyną negatywnego wyniku. Jeżeli ktoś jest sprytny to w ciągu 15 minut jest w stanie przejechać 4 tory egzaminacyjne. Po prostu będzie wymieniał się z koleżanką czy z kolegą na tych torach. Zapewniamy także osobę, która ma uprawnienia egzaminatora, ale nie pracuje w naszym ośrodku, bo takie są zasady – mówi Jerzy Moskwa, egzaminator nadzorujący w WORD w Rzeszowie.

Za taką jazdę próbną przyszły kierowca będzie musiał zapłacić 30 zł. Natomiast pomoc psychologa jest darmowa. Skorzystalybyście?

źródło: motokobiety.pl

Skorzystałybyście?
Ostatnio edytowany przez motomama, 02 Cze 2011, 21:17, edytowano w sumie 1 raz
motomama
Początkujący

Miejscowość: Kujawy

03 Cze 2011, 09:10

Czego to nie wymyślą. :mrgreen:
zawsze spoko!
Don't worry, źryj chappi ;-)
Stiopa
Aktywny

Miejscowość: Poznań

21 Lip 2014, 10:38

W sumie nic dziwnego, bo taki egzamin od zawsze wiązał się z ogromnym stresem. Ile osób przez to oblało...
ciekawska9
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 07 2008
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Audi

25 Lip 2014, 08:35

Przy takim to można albo się odstresować albo odwrotnie jeszcze bardziej zestresować. Kolega miał egzamin w Rzeszowie i wcale tak nie wyciągają ręki, opowiadał że przeszedł koleś i rozmawiał z nim jak z robotem/cyborgiem. Z drugiej strony też był dziadek który od startu wrzucał na luz
speedy62
Początkujący

Prawo jazdy: 15 07 2003
Auto: Ford Mondeo

13 Kwi 2015, 12:20

Ja bym skorzystała jak bym miała teraz zdawać. Dobra rzecz, to jest prawda, że czasem przeszkodą w zdaniu jest tylko stres.
Cargo
Nowicjusz

Auto: Rover 214
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna

11 Cze 2015, 11:14

Dzięki temu m można się lepiej przygotować
smaur
Początkujący

Prawo jazdy: 15 10 1986
Auto: Volvo s 60
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Yeti Adventure - wersja limitowana
    SKODA wprowadziła na rynek limitowaną wersję modelu Yeti – Adventure. Samochód bazuje na wariancie Ambition i dostępny jest ze wszystkimi silnikami. Model Yeti Adventure to kontynuacja oferty wersji specjalnych, ...

17 Lip 2015, 08:05

Jeśli kogoś to uspokoi, to może jest to dobry pomysł, ale według mnie troszkę bardziej służy wyciąganiu pieniędzy. Jeśli ma się dobrego instruktora, który nauczy jeździć i nie będzie dokładał stresu to nie powinno być zapotrzebowania próbnego egzaminu. Ja miałam tak fajnego instruktora w OES w Warszawie, że nie było stresu przed egzaminem. Bardzo fajnie mnie motywował i podnosił wiarę w swoje możliwości.
swiezap
Nowicjusz

Auto: nie mam

26 Lip 2015, 14:51

Dobry instruktor to połowa sukcesu
borsuk
Nowicjusz

Auto: Opel astra

06 Sie 2017, 20:49

Również uważam, że bardzo ważny jest dobór odpowiedniego instruktora, niestety ja za późno się z tym zorientowałem, dlatego zdałem dopiero za drugim razem, musiałem dokupić lekcje u innego instruktora było to zupełnie co innego niż z moim poprzednim instruktorem, który po prostu nie umiał przekazać wiedzy.
porono
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 01 1986
Przebieg/rok: 36tys. km
Auto: Ford

25 Mar 2019, 19:04

odpowiedni instruktor to połowa sukcesu, ale ważne jest aby opanować stres, bo on często nas gubi i są egzaminy negatywne, całe szczęście mam juz to za sobą
Ala2000
Nowicjusz

Zdjęcia: 10

30 Kwi 2019, 08:26

Oczywiście ludzie robią takie próbne egzaminy żeby było wiadomo na co musi w szczególności zwracać uwagę. Przede wszystkim to trzeba być opanowanym i skupionym.
Emil222
Początkujący

07 Maj 2019, 09:30

Moim zdaniem bardzo fajna sprawa. Wiesz nad czym najbardziej musisz się skupić.
Anton682
Nowicjusz

15 Lip 2019, 01:54

Skorzystaj na pewno lepiej się przygotujesz do jazdy właściwej :))
Mój SnapChat: marysia17kk

kto chce niech doda ;P
Tajemnicza16
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 19 02 2001
Auto: Astra
Silnik: 1.6

05 Sie 2019, 12:31

Emil222 napisał(a):Przede wszystkim to trzeba być opanowanym i skupionym.
Właśnie w takim zachowaniu jest droga do sukcesu w tym przypadku. Najgorzej jest się stresować bo wtedy nawet najprostsze rzeczy nam nie wychodzą.
Agi
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Warszawa

13 Wrz 2019, 13:55

Super pomysł! Ja co prawda miałam świetnego instruktora i zdałam bez problemu (mój trik to było napisanie sobie liter p i l na nadgarstkach, żeby w stresie nie zapomnieć która strona jest która :D ). Jednak dla osób, które trudniej radzą sobie ze stresem to może być dobre przygotowanie.
gabikru
Nowicjusz