Jeśli chodzi o wybór to wg mnie głupota, tutaj masz forum, wstaw linki albo napisz jakie auto, przebiegi, wykorzystanie i na pewno ktoś pomoże..po co za to płacić komuś?
A co do sprawdzenia...są różne firmy np: Moto Raporter, Moto Controler.
itd...
ale ja osobiście bym odradzał, tzn wydajesz sporo gotówki czyli np 400 pln na kompleksowe sprawdzenie a jak auto nieodpowiednie? to będziesz tak wydawał po 300-400 zł na 5 egzemplarzy?
Poza tym punkt widzenia zależy od pkt siedzenia...zależy jakie auto..znam osobę która korzystała ale nie wiem z jakiej firmy i jest średnio zadowolona..
bo dla jednego trzeszczące plastiki w 10 letnim aucie to norma a dla drugiego nieporozumienie i nie kupi..jeden przy 15 letnim aucie chce mieć blachę jak w salonie a drugi zgodzi się na drobne ogniska korozji..
Najlepiej poszukać kogoś z miernikiem, potem wizyta w stacji kontroli, może ASO weryfikacja i samemu odbyć jazdę testową, niż kupowanie jakby nie patrzeć kota w worku..a za przelecenie lakieru miernikiem płacenie takich stawek to trochę przesada.
Takie firmy często polecają auta które nie są malowane od góry do dołu i jeżdżą i skręcają/hamują itd..a Tobie coś może nie pasić...