Profesjonalna pomoc w poszukiwaniu samochodu

29 Lut 2016, 15:58

Witam!
Czy może ktoś polecić mi jakąś firmę lub osobę prywatną, która zajmuje się profesjonalnym poszukiwaniem samochodu używanego dla klienta. Potrzebuje kompleksowej pomocy przy wyborze samochodu oraz sprawdzeniu jego stanu?

Co myślicie o firmie Autodoradztwo 24 czy są oni godni polecenia?
Gargamel9
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 06 1984
Auto: Nie mam

29 Lut 2016, 16:35

Jeśli chodzi o wybór to wg mnie głupota, tutaj masz forum, wstaw linki albo napisz jakie auto, przebiegi, wykorzystanie i na pewno ktoś pomoże..po co za to płacić komuś? :D

A co do sprawdzenia...są różne firmy np: Moto Raporter, Moto Controler.

itd...
ale ja osobiście bym odradzał, tzn wydajesz sporo gotówki czyli np 400 pln na kompleksowe sprawdzenie a jak auto nieodpowiednie? to będziesz tak wydawał po 300-400 zł na 5 egzemplarzy?
Poza tym punkt widzenia zależy od pkt siedzenia...zależy jakie auto..znam osobę która korzystała ale nie wiem z jakiej firmy i jest średnio zadowolona..
bo dla jednego trzeszczące plastiki w 10 letnim aucie to norma a dla drugiego nieporozumienie i nie kupi..jeden przy 15 letnim aucie chce mieć blachę jak w salonie a drugi zgodzi się na drobne ogniska korozji..
Najlepiej poszukać kogoś z miernikiem, potem wizyta w stacji kontroli, może ASO weryfikacja i samemu odbyć jazdę testową, niż kupowanie jakby nie patrzeć kota w worku..a za przelecenie lakieru miernikiem płacenie takich stawek to trochę przesada.

Takie firmy często polecają auta które nie są malowane od góry do dołu i jeżdżą i skręcają/hamują itd..a Tobie coś może nie pasić...
Lovato34
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wlkp
Prawo jazdy: 18 08 2002
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: 1,8T
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

29 Lut 2016, 16:42

Tutaj na forum jest użytkownik który prowadzi taką firmę albo pracuje w niej (nie wiem dokładnie)
Nick: motozakup
Strona www: sprawdzanie-aut-przed-zakupem-moto-zakup-vf501.htm
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

29 Lut 2016, 17:17

Ludzie mają za dużo pieniędzy ;) a pewnie szukają auta niskobudżetowego
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes-Benz Arocs, warianty modelowe, silniki, budowa
    Mercedes-Benz zostawia konkurentów z tyłu, konsekwentnie odświeżając swoją paletę produktową i rozszerzając ofertę silników zgodnych z normą Euro VI. Pod koniec stycznia uczestniczyliśmy w premierze Arocsa – ...
    Crossover Yaris Cross – hybryda 4x4
    O tym, że cały świat pokochał SUV-y, wiemy od dawna. Wypierają one różne inne rodzaje samochodów z ich tradycyjnych funkcji i segmentów rynkowych. Na przykład managerowie chętnie zamieniają prestiżowe ...