Program dla komisu samochodowego

28 Sty 2013, 13:07

Czy ktoś z was prowadzi komis samochodowy?
Macie jakiś najlepiej darmowy program, który wam przy tym wszystkim pomaga?
Chodzi o organizację, zarządzanie. Propozycje?
kierowiec
Początkujący

Miejscowość: czewa

30 Sty 2013, 17:02

Nie kojarzę niczego dedykowanego. Zamiawianie aplikacji szytej na miarę nie ma najmniejszego sensu. Może spróbuj po prostu ogólnych aplikacji do zarządzania projektami. Znam conajmniej jedną dobrą i tanią. Pisać więcej?
Misio
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

01 Lut 2013, 12:37

O jakim programie konkretnie piszesz?
Najpierw podaj kilka i wskaż która jest najlepsza i dlaczego.
Wiadomo, że zależy mi na minimalnych kosztach.
kierowiec
Początkujący

07 Lut 2013, 11:58

Na początek najtańszy taskbeat - 30 zeta miesięcznie licencja kosztuje. Z programu korzysta się w 100% online, bez instalowania na dysku. Mają 30 dni testu za free na stronie, więc może spróbuj? Bo tak wszystko tłumaczyć krok po kroku trochę ciężko. Poradzisz sobie?
Misio
Nowicjusz

08 Lut 2013, 13:15

Podstawowe pytanie - jak to się ma do komisu samochodowego?
Czy nadaje się pod branże?
kierowiec
Początkujący

11 Lut 2013, 22:16

Pewnie, że tak - branża jak branża. Tutaj nie chodzi o to jaki rodzaj usługi należy wykonać. Chodzi o zlecenie, jego monitoring, kontrolę budżetu itp. Rozumiesz? Generalnie - potestuj, program wiele rzeczy ułatwia
Misio
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Upał za kierownicą
    Drażliwość, uczucie zmęczenia, utrata koncentracji i związany z tym opóźniony czas reakcji – to tylko niektóre z konsekwencji wpływu upału na kierowcę. Pomóc może rozsądnie używana klimatyzacja, ...

16 Lut 2013, 23:05

Ja znam dobry program: Excel.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

18 Lut 2013, 13:06

Nie powiem, że wszystko kumam, ale generalnie program zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie - sporo ciekawych funkcji, szczególnie ta z nadawaniem ważności pracom do wykonania. Kiedy zacząłem się tym bawić, to wydawało mi się, że nie ma to zastosowania dla komisu, ale teraz widzę, że ma. Odezwę się za jakiś czas, pewnie po 30 dniach darmowej próby.
kierowiec
Początkujący

25 Lut 2013, 17:33

I co? Kupujesz go? Czy to była tylko jakaś podpucha? ;-)
Misio
Nowicjusz

27 Lut 2013, 13:00

Kupujemy, ale dopiero po tych 30 dniach za free. Po co mam płacić wcześniej? Został jeszcze ponad tydzień darmowego korzystania. Później będziemy płacili za licencję. 30 zeta to mała suma, tym bardziej, że przynajmniej u nas program się sprawdził.
kierowiec
Początkujący

08 Kwi 2013, 17:57

Tak całkowicie poważnie - kupiliście ten program? Czy to był zwyczajny pic na wodę? ;-)
Misio
Nowicjusz

09 Kwi 2013, 11:32

Kupić nie kupiliśmy, tam się opłaca miesięczny abonament i wtedy możesz korzystać z licencji na jedno stanowisko. Wiem, że jest też szersza wersja, ale to nas nie interesowało - ta podstawowa wystarczy. Skoro widziałem dla programu zastosowanie, to dlaczego miałem z niego nie korzystać?
kierowiec
Początkujący

15 Kwi 2013, 08:17

Zamilczałeś, więc pytam z czystej ciekawości. Możesz obrazowo podać co ci dało wprowadzenie Taskbeat u siebie?
Misio
Nowicjusz

18 Cze 2013, 16:11

Odgrzebię temat - mnie osobiście bardzo pomaga PM Compass.
Jest łatwy w obsłudze i bardzo go łatwo zaadoptować do różnego rodzaju biznesów. Jest skierowany do małych zespołów, dlatego w komisie jest jak znalazł. Jest budżet, można rozdzielać zadania, dodawać dokumenty, komentować itd. Naprawdę fajne rozwiązanie.
monti
Obserwowany

Auto: Renault Clio