Prośba o ocenę auta od handlarza (Fiesta mk7)

29 Sty 2015, 22:32

Witam, mam ogromną prośbę o ocenę auta z linku niżej:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

auto niestety od handlarza. Podobno bezwypadkowe, podobno pierwszy właściciel, można jechać do serwisu na oględziny. Warto tracić sobotę na oglądanie czy od razu widzicie, że coś jest nie tak. produkcja grudzień 2012 czyli przez 2 lata była właścicielka przejechała 48 tys. km. możliwe, że taki przebieg ma auto i już się właścicielowi "znudziło"?
Pozdrawiam.
kris104
Nowicjusz

Auto: Clio III

29 Sty 2015, 22:49

Nie mam absolutnie bladego pojęcia o nowych Fiestach, ale wizualnie wygląda OK (na początku martwiła mnie klapa bagażnika, ale inne Fiesty mają takie same szczeliny więc ok), przebieg standardowy (2000 km miesięcznie, małe auto z małym silniczkiem, nie mam zastrzeżeń). Cenowo też nie odstaje na tle reszty.

Na twoim miejscu jedynie poczytałbym o tym silniku, może ktoś z forum miał ewentualnie z nim do czynienia.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2009

29 Sty 2015, 22:58

Dzięki wielkie Killaz.
Ktoś wie na co zwracać uwagę w takim aucie oglądając?
Nie znalazłem niestety w pobliżu ASO forda żeby sprawdzić w autoryzowanym ale na pewno podjadę do jakiegoś mechanika co ma dobry sprzęt żeby podpiąć można było pod komputer.
kris104
Nowicjusz

29 Sty 2015, 23:02

Silnik to prosta, dynamiczna a zarazem ekonomiczna jednostka 1.25 opracowana z Yamahą znana już w Fieście Mk4 tylko o innej mocy.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

29 Sty 2015, 23:03

Na twoim miejscu jednak szukałbym ASO, mechanicy zazwyczaj nie mogą tak przetrzepać auta bo nie mają programu. Jedynie jakieś pierdoły sprawdzą, zawieszenie, może obejrzą od spodu ale też nie każdy wie na co zwrócić uwagę. W ASO za +/- 200 zł mogą naprawdę wiele sprawdzić.

Zwraca się uwagę na to co zwykle, w praktyce samemu za wiele nie zdziałasz. Pomijam takie przypadki jak brak oleju w silniku, brak płynu chłodzącego itd. Masz sporo poradników na co standardowo zwrócić uwagę.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2009

29 Sty 2015, 23:24

Dobra poszukam jeszcze ASO forda. Ale jak bedzie daleko ASO to chyba handlarz nie da mi się przejechać kilkadziesiąt kilometrów w tą i z powrotem...
kris104
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Adaptacyjne światła drogowe
    System automatycznych świateł drogowych automatyzuje – jak sama nazwa wskazuje – przełączanie świateł z drogowych na mijania i odwrotnie. Nie eliminuje jednak problemu, jakim jest gorsza widoczność wynikająca ...
    Kierowco, kontroluj ciśnienie w oponach!
    Jedna trzecia kierowców nie wie ile wynosi prawidłowe ciśnienie w oponach ich samochodów (można je sprawdzić na specjalnej naklejce która powinna być w schowku lub na słupku od strony kierowcy), a nawet ...