Prośba o ocenę Honda Civic VIII 1.8 140KM

09 Lip 2017, 18:15

Witam, proszę bardzo o ocenę Hondy Civic VIII 1.8 140km. Szukam szukam i tylko znalazłem takie co mi odpowiada mowa tu o wyposażeniu i że nie jest chyba jakieś bite, książka serwiosowa jest i jest sprowadzony z Danii. Cena też nie jest jakaś na promocji , oto link: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Myśle żeby wysłać eksperta żeby sprawdził te auto koszt taki to około 400zł full.
Dziękuje z góry za ocenę , miłego wieczoru , pozdrawiam :)
Dominik71
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 04 12 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Volkswagen Golf V
Silnik: 1.9 TDI 90KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

09 Lip 2017, 18:32

Cześć, te z Danii można fajnie sprawdzić w duńskich bazach danych, możesz sobie zerknąć w poradnik w mojej stopce.
Przebieg:
http://selvbetjening.trafikstyrelsen.dk ... 807U046743
W Danii był 1 właściciel, auto wymeldowano 8 kwietnia 2017, a widać po przebiegu, że robił ok. 23000km rocznie, także ja bym bardziej obstawiał przebieg pod 180000km, no, ale to takie założenie w związku z historią przeglądów i przebiegu.

Data 1-j rejestracji to 28 sierpień 2009, ale z VINu rok produkcji wychodzi 2007 rok (10-y znak w VINie Hondy to rok produkcji - rok modelowy), no i masz przedlifta (od 2008 roku produkowano poliftowe wersje, które są trochę lepsze - lepsze materiały w środku, jak i wyelimininowano parę pierdołek, np. skrzypiący pedał sprzęgła).

W systemie duńskim brak adnotacji o szkodzie.

P.S. wysłałem Tobie prywatną wiadomość.
tomekdk

09 Lip 2017, 19:30

Mało zdjęć a na tych miejscach nic niepokojącego. Wybierasz bardzo dobry silnik :ok:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

10 Lip 2017, 09:03

Zwykłe oszustwo, jeśli chodzi o rok produkcji - to przedlift z 2007 r. Ciekawe czy inne elementy ogłoszenia są zgodne z prawdą. Cena adekwatna do rocznika (prawdziwego), nie wiadomo czy do stanu.
hondziarz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 8
Auto: honda

10 Lip 2017, 19:45

Witam, dużo mi pomogło te forum , dużo mi wy pomogliście , dziękuje bardzo wam za pomoc. Mam do was prośbę o pomoc oceny dwóch aut pierwsze jest z Niemiec, wydaję się być pewne salon itp. tylko nie rozumiem jednej rzeczy że na zdjęciu jest wpis z 2015 roku 60tyś a do teraz 2017roku zrobił tylko 3tyś km to co on stał czał czas czy może był po wypadku ? Oto link:
[link do mobile.de wygasł]
A drugi jest z Polski , wszystko okey , potwierdzony przebieg, książka, tylko nie wiem czy warto jechać go zobaczyć aż 500km... ?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Dziękuje jeszcze raz , miłego wieczoru ! :) Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez mike, 10 Lip 2017, 19:55, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Nie zakładaj kolejnych tematów, skoro masz już jeden
Dominik71
Nowicjusz

10 Lip 2017, 21:12

?????
Dominik71
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

7-miejscowy SUV klasy premium - przegląd modeli
    Do przewiezienia większej liczby osób nie zawsze potrzebny jest minivan. Wystarczy praktyczny SUV z dodatkowym rzędem siedzeń. Modele klasy premium bardzo często oferują taką opcję, co w połączeniu z luksusowym wyposażeniem ...

10 Lip 2017, 21:19

Co do hondy z Niemiec to tłuczony przód i tył no i jeszcze z tym przebiegiem jakieś niewiadome, daj sobie spokój. Co do czarnej to z trzech zdjęć ciężko coś wywnioskować musisz poprosić o więcej zdjęć albo do zgłosić się do jakiejś firmy co sprawdza auto. możesz tu na forum napisac do @autotesto może oni coś pomogą bo jechać tyle km i się rozczarować to średnio się uśmiecha
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

10 Lip 2017, 21:29

Dziękuje za odpowiedź , ale zdziwiła mnie Twoja wypowiedź , bity ? Przeciez to z autoryzowanego salonu , z gwawrancją , TUV , bezwypadkowy.. książka itp.
Po zdjęciach takie coś można zobaczyć ?
Dominik71
Nowicjusz

10 Lip 2017, 21:54

I co z tego że z salonu? Ktoś sobie jeździł rozbijał zostawił w rozliczeniu i wziął nowy normalna kolej rzeczy. Przyjrzyj się dobrze szparom i odcieniom koloru fajnie widać na zdjęciu jak auto jest centralnie przodem, kolejne jak dobrze przepatrzysz zdjęcia tyłu to też zobaczysz że z prawej strony szczelina jest większa. Tak nawiasem ja robię auta nowe praktycznie ostatnio miałem auto co miało 500 km w tamtym miesiącu robiłem też takiego mercedesa CLK rocznik 2016 a już 3 razy go naprawiałem raz wymieniany bok błotnik zderzak lampa drzwi. Cały czas coś jest więc trafienie auta w oryginale chociażby 10 letnie graniczy z cudem
Kao
Moderator
Awatar użytkownika