Prośba o ocenę ogłoszeń.

04 Lip 2017, 14:07

Witam, proszę o ocenę podanych ogłoszeń. Czy którykolwiek jest warty uwagi ? Jeżeli tak to na co zwrócić uwagę, o co zapytać sprzedającego ?

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. [link do oferty na Allegro wygasł]
4. [link do oferty na Allegro wygasł]
5. [link do oferty na Allegro wygasł]
6. [link do oferty na Allegro wygasł]
7. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
8. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
michmich
Nowicjusz

Auto: VW GOLF IV
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

04 Lip 2017, 15:21

Ja bym na pewno sprawdził ogłoszenie:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Właściciela nie znam, ale kojarzę to auto, bo często na myjni w Ciechanowie widywałem swego czasu. Wyglądało dobrze. Ale oczywiście sugerowałbym jak zawsze miernik lakieru i sprawdzenie na warsztacie przed zakupem :)
bosman
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Warszawa i okolice
Prawo jazdy: 0- 0-2000
Auto: Mazda 6

04 Lip 2017, 16:32

Napieprzone głupot już w tytule typu "10x AIRBAG", gdzie nie było więcej jak 6. Dureń szuka durnia. Dobrze jakby się jakaś ostała.
I właściciel - a potem dopisek, że Polsce...

Autorze, odpuść sobie te okazje od handlarzy szczególnie z Radomia, Płocka i okoli (zagłębie handlarzy).
Ta srebrna z czarnymi progami to jakiś śmieć, a się podnieca w opisie, bo szwajcar
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

04 Lip 2017, 17:29

A jakieś sugestie odnośnie tych dwóch sztuk? :

- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
michmich
Nowicjusz

Auto: VW GOLF IV
Silnik: 1.4
Rok produkcji: 1999

04 Lip 2017, 18:53

Te dwie są najsensowniejsze z tych wszystkich z tym że na oryginał tej srebrnej bym nie liczył bo już na zdjęciach widzę różnice odcieni ale ogólnie wporzadku.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Lip 2017, 19:02

bosman napisał(a):Ja bym na pewno sprawdził ogłoszenie:
[link do oferty na Allegro wygasł] ... 71753.html

Właściciela nie znam, ale kojarzę to auto, bo często na myjni w Ciechanowie widywałem swego czasu. Wyglądało dobrze. Ale oczywiście sugerowałbym jak zawsze miernik lakieru i sprawdzenie na warsztacie przed zakupem
daj spokój ja na zdjęciach już widzę jak pięknie wymalowana u Mietka w stodole to że się błyszczy to nie oznacza że jest super stan. Poduszki chyba podwójnie liczył heh. Miernik lakieru????? Chciałbyś znaleźć 17-letnie auto w oryginale mogę Ci jedynie powodzenia życzyć. Śmieszy mnie to jak ktoś do takiego auta z miernikiem podchodzi (i to jeszcze nie kupi bo powłoka ma 200 mikronów heh) kiedyś ryłem ze śmiechu jak kumpel sprzedawał scenica i gość przyjechał z miernikiem zaczął mierzyć przednie błotniki i stwierdził że bity bo tyle szpachli że miernik nawet nie wyłapuje
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota w Rajdzie Dakar - historia startów
    Rajd Dakar nie bierze jeńców. Niedostępny teren, ekstremalne warunki pogodowe oraz walka z czasem i zmęczeniem sprawiają, że tę rywalizację mogą wygrać tylko najtwardsi ludzie i najmocniejszy sprzęt. Zakończona właśnie, ...
    Światowy Zlot Citroenów 2CV
    Światowy Zlot fanów modelu Citroena 2CV zgromadził miłośników już po raz dwudziesty drugi. Odbył się on pod koniec lipca od 26 do 30 w portugalskim kurorcie Ericeira nad Oceanem Atlantyckim. Światowy Zlot 2CV ...

04 Lip 2017, 23:48

Kao napisał(a):Śmieszy mnie to jak ktoś do takiego auta z miernikiem podchodzi
można takiego wymierzyć, jeśli ktoś tylko podchodzi do tego z rozsądkiem. Jeśli ktoś jest świadom faktu, że 17 letnie auto mogło być tu i ówdzie podmalowane, a mierzy tylko orientacyjnie, co by nie kupić rzeźby ze szpachli to czemu nie?
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

05 Lip 2017, 10:01

mike napisał(a):można takiego wymierzyć, jeśli ktoś tylko podchodzi do tego z rozsądkiem.
wlasnie tak. Dlatego przytoczylem przyklad, amatorzy myślą ze 1000 mikronow to centymetr :?
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

05 Lip 2017, 12:02

To dlaczego z góry zakładasz, że amator? Lepiej zawsze sprawdzić z miernikiem niż w ogóle nie sprawdzać. Oczywiście trzeba mieć jakieś pojęcie tak jak kolega wcześniej napisał albo robić się z kimś kto się zna. Napisałem, pamiętam że wyglądało dobrze, bo najczęściej widać na pierwszy rzut oka czy to nie jakaś padlina, nawet jak się "błyszczy". A że nawpisywał głupot to inna sprawa...
bosman
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Warszawa i okolice
Prawo jazdy: 0- 0-2000
Auto: Mazda 6