Prośba o ocenę ogłoszeń.

04 Lip 2017, 14:07

Witam, proszę o ocenę podanych ogłoszeń. Czy którykolwiek jest warty uwagi ? Jeżeli tak to na co zwrócić uwagę, o co zapytać sprzedającego ?

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3. [link do oferty na Allegro wygasł]
4. [link do oferty na Allegro wygasł]
5. [link do oferty na Allegro wygasł]
6. [link do oferty na Allegro wygasł]
7. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
8. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
michmich
Nowicjusz

Auto: VW GOLF IV
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

04 Lip 2017, 15:21

Ja bym na pewno sprawdził ogłoszenie:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Właściciela nie znam, ale kojarzę to auto, bo często na myjni w Ciechanowie widywałem swego czasu. Wyglądało dobrze. Ale oczywiście sugerowałbym jak zawsze miernik lakieru i sprawdzenie na warsztacie przed zakupem :)
bosman
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Warszawa i okolice
Prawo jazdy: 0- 0-2000
Auto: Mazda 6

04 Lip 2017, 16:32

Napieprzone głupot już w tytule typu "10x AIRBAG", gdzie nie było więcej jak 6. Dureń szuka durnia. Dobrze jakby się jakaś ostała.
I właściciel - a potem dopisek, że Polsce...

Autorze, odpuść sobie te okazje od handlarzy szczególnie z Radomia, Płocka i okoli (zagłębie handlarzy).
Ta srebrna z czarnymi progami to jakiś śmieć, a się podnieca w opisie, bo szwajcar
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

04 Lip 2017, 17:29

A jakieś sugestie odnośnie tych dwóch sztuk? :

- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
michmich
Nowicjusz

Auto: VW GOLF IV
Silnik: 1.4
Rok produkcji: 1999

04 Lip 2017, 18:53

Te dwie są najsensowniejsze z tych wszystkich z tym że na oryginał tej srebrnej bym nie liczył bo już na zdjęciach widzę różnice odcieni ale ogólnie wporzadku.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Lip 2017, 19:02

bosman napisał(a):Ja bym na pewno sprawdził ogłoszenie:
[link do oferty na Allegro wygasł] ... 71753.html

Właściciela nie znam, ale kojarzę to auto, bo często na myjni w Ciechanowie widywałem swego czasu. Wyglądało dobrze. Ale oczywiście sugerowałbym jak zawsze miernik lakieru i sprawdzenie na warsztacie przed zakupem
daj spokój ja na zdjęciach już widzę jak pięknie wymalowana u Mietka w stodole to że się błyszczy to nie oznacza że jest super stan. Poduszki chyba podwójnie liczył heh. Miernik lakieru????? Chciałbyś znaleźć 17-letnie auto w oryginale mogę Ci jedynie powodzenia życzyć. Śmieszy mnie to jak ktoś do takiego auta z miernikiem podchodzi (i to jeszcze nie kupi bo powłoka ma 200 mikronów heh) kiedyś ryłem ze śmiechu jak kumpel sprzedawał scenica i gość przyjechał z miernikiem zaczął mierzyć przednie błotniki i stwierdził że bity bo tyle szpachli że miernik nawet nie wyłapuje
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus RX L - 7-miejscowy SUV klasy premium
    Model RX dwie dekady temu zainicjował zupełnie nowy segment luksusowych SUV-ów i od tej pory jest jednym z najpopularniejszych modeli Lexusa na całym świecie. Jego najnowsza generacja w odmianie L jest o 11 cm dłuższa ...

04 Lip 2017, 23:48

Kao napisał(a):Śmieszy mnie to jak ktoś do takiego auta z miernikiem podchodzi
można takiego wymierzyć, jeśli ktoś tylko podchodzi do tego z rozsądkiem. Jeśli ktoś jest świadom faktu, że 17 letnie auto mogło być tu i ówdzie podmalowane, a mierzy tylko orientacyjnie, co by nie kupić rzeźby ze szpachli to czemu nie?
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

05 Lip 2017, 10:01

mike napisał(a):można takiego wymierzyć, jeśli ktoś tylko podchodzi do tego z rozsądkiem.
wlasnie tak. Dlatego przytoczylem przyklad, amatorzy myślą ze 1000 mikronow to centymetr :?
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

05 Lip 2017, 12:02

To dlaczego z góry zakładasz, że amator? Lepiej zawsze sprawdzić z miernikiem niż w ogóle nie sprawdzać. Oczywiście trzeba mieć jakieś pojęcie tak jak kolega wcześniej napisał albo robić się z kimś kto się zna. Napisałem, pamiętam że wyglądało dobrze, bo najczęściej widać na pierwszy rzut oka czy to nie jakaś padlina, nawet jak się "błyszczy". A że nawpisywał głupot to inna sprawa...
bosman
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Warszawa i okolice
Prawo jazdy: 0- 0-2000
Auto: Mazda 6