Wybór między dwoma autami Citroen C5 III

04 Lip 2017, 17:28

Dzień dobry,
Zbieram się do kupna auta Citroen C5 III - konieczne warunki określone przeze mnie to:
- Benzyna 2.0 (plus ewentualny gaz)
- Sedan
- Kolor srebrny
- Wersja na normalnym zawieszeniu (taniej w utrzymaniu i przy ewentualnych naprawach)
Spośród wybranych mam dwóch pretendentów i może ktoś z Was już je oglądał, bądź jest w stanie doradzić, który z nich jest korzystniejszy, linki:

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ewentualnie proszę o wysunięcie swoich propozycji, jeśli takowe macie.
Bardzo Wam dziękuję za pomoc i pozdrawiam. :)
SewAdk30
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 11 2012
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Rapid

05 Lip 2017, 07:34

Normalne zawieszenie nie wiem czy wyjdzie taniej, bo amortyzatory będą kosztować niewiele mniej niż sfery, a Hydroactive3 nie jest awaryjny jak się myśli. Za to komfort bez porównania w stosunku do konwencjonalnego, które ma wiele wspólnego z Peugeotem 407.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

05 Lip 2017, 15:55

Czytałem wiele opinii o tym zawieszeniu i 70% osób znacząco je poleca, ale opinie te były w odniesieniu do aut maks 5/7-io letnich, a samemu oglądam auta 10-letnie i jednak kupno w roku 2017 jest loterią auta z tym zawieszeniem... Mieszkam w rejonie o dość dobrych drogach, dlatego sam komfort C5 jest już wystarczający według mnie. :ok:
Ciekawi mnie jeszcze koszt montażu gazu w wersji 2.0Pb i ile czasu może zejść na zwrot takowej - przy rocznych przebiegach pokroju 50tys km? :arrow:
SewAdk30
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 11 2012
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Rapid

05 Lip 2017, 18:17

W kilka miesięcy Ci się zwróci - są kalkulatory LPG w internecie i tam wpisujesz wszystkie dane i Ci oblicza.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochód elektryczny przyszłości
    Lexus LF-30 Electrified, to samochód koncepcyjny z prawdziwego zdarzenia, który wybiega daleko w przyszłość. Zastosowane w nim innowacje nie ograniczają się bynajmniej do napędu elektrycznego i futurystycznej ...