Prośba o ocenę ogłoszenia Honda Civic VII

25 Gru 2016, 13:50

witam,

Potrzebuję kupić samochód głównie w celu dojazdów do pracy. Około 25km dziennie. Budżet około 10tys +-3tyś. Wpadła mi w oko Honda Civic z tego ogłoszenia: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł].

Prośba o ocenę ogłoszenia. Nie zależy mi na nieprzeciętnych osiągach auta, a głównie na ekonomice jazdy oraz utrzymania samochodu. Dzięki z góry jak ktoś poświęci chwilę i napisze kilka słów.
teyron
Obserwowany

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Nie mam

25 Gru 2016, 13:55

Według mnie cały tył jest w innym odcieniu i z tym spalaniem w mieście trochę popłynął.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Gru 2016, 14:07

Cały tył, czyli błotnik i klapa bagażnika, czy coś jeszcze? A mechanicznie, w Civicu z tego co czytałem najczęstsze i chyba najkosztowniejsze usterki to łożystka w skrzyni biegów, sprzedawca pisze, że sprzegło było robione taże mogę uznać, że ta usterka powinna być wyeliminowana czy zwrot, iż "sprzęgło było robione" to nie to samo co naprawa łożysk w skrzyni biegów?
Przebieg spory ale kilka, rzeczy było wymienianych. Generalnie główne kryterium to aby mechanicznie była sprawna. A ze spalaniem to średnio w mieście 7-8?
teyron
Obserwowany

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Nie mam

25 Gru 2016, 16:33

Cały tył tzn błotniki/nadkola,zderzak,klapa.
Spalanie na poziomie 8-9l bardziej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012