Prośba o ocenę

19 Sie 2013, 12:33

Atlasik20 napisał(a):Autorze, honde jak najbardziej polecam, jeśli ta srebrna byłaby w bdb stanie to bym się nie zastanawiał.

Co ciekawego jest w tej hondzie? Ani to szybkie, ani to ekonomiczne a wyglad.. cóż, kwestia gustu.
Zamiast civica warto zerknąć na rovera:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Tańszy, nie gorzej wyposażony, nowszy, przeważnie nie kombinowany i bardzo elegancki a co najważniejsze istnieje mniejsze ryzyko trafienia na egzemplarz skatowany rpzez młodego gniewnego jak ma to miejsce w przypadku hondy.
A tu wersja sedan: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

19 Sie 2013, 15:50

A co ciekawego jest w tym Roverze? Moim zdaniem zupełnie nic,tylko samo auto bardziej awaryjne niż w przypadku Hondy. Jeśli wątek w dalszym ciągu jest aktualny to daj znać na co w ostateczności się zdecydowałeś.
Turbopama
Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 1996
Auto: BMW M3

19 Sie 2013, 16:12

Wątek jak najbardziej aktualny. Mimo Waszych dywagacji i dyskusji, najbliżej mi jednak do Carismy (tak jak pisałem wcześniej, zagazowany, 5-cio drzwiowy,ekonomiczny no i młody dosyć jak na tą kasę ).
Obecnie szukam kogoś z kim mógłbym tam pojechać i kto by mi doradził w zakupie bądź odradził.
ratagnar
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

19 Sie 2013, 19:15

No własnie co ciekawego jest w Roverze? Dla mnie też nic więc dlaczego na ulichach prawie ich nie ma? Przypadek? Raczej wątpie.
ratagnar jak nie masz z kim to wez auto na stacje kontroli pojazdów i Ci sprawdzą bez problemu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Sie 2013, 20:19

Barol, tak zrobię tak czy inaczej, ale to małe miasteczko gdzie sporo osób się zna więc obawiam się że kontrola może być nieobiektywna. Pozatym wiesz jak to jest, lepiej jechać z kimś niż samemu, sam człowiek który się napalił na samochód może być nieobiektywny i potrzebna mi taka druga zimna głowa.
Nie ma tutaj na forum nikogo z Wawy lub okolic kto się zna na autach i chciałby zarobić na flaszkę :D?
ratagnar
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

20 Sie 2013, 01:02

w hondzie 1.4i można wymienić uszczelkę przepustnicy na tą z 1.4 iS, można to zrobić samemu i z 75 mamy 90, w internecie można znaleźć instrukcję. Można dodać, że słabsze 1.4 mogło być lepiej traktowane.

kirin, ty weź już skończ lepiej się wypowiadać na tym forum, bo się kompromitujesz.
Civic nie musi być szybki, a ekonomiczny jest... rover którego podsyłasz, wcale nie jest szybszy :lol:

Carisma to nie jest zły wybór tylko sprawdź je dokładnie pod względem korozji.
Robus
Początkujący
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Matiz
Silnik: 0.8i
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kamery sprawdzą w Warszawie zaparkowane auta
    Już niedługo z tego co udało mi się ustalić w Warszawie będą jeździły samochody z kamerami na dachu i sprawdzały czy w strefach płatnych zaparkowane auta maja opłacony czas parkowania. Przyspieszy to na pewno proces egzekwowania ...
    Toyota TS050 Hybrid po raz pierwszy w Silverstone
    W weekend 16-17 kwietnia zaczynają się Mistrzostwa Świata FIA w wyścigach długodystansowych (FIA World Endurance Championship). W 6-godzinnym wyścigu w Silverstone w Wielkiej Brytanii Toyota GAZOO Racing wystawi nowy bolid, ...

21 Sie 2013, 00:20

Co ciekawego? A to, że ich mało na ulicach i rzadko można w nich buraka spotkać. Rover przeważnie jest tańszy a lepiej wyposażony niż Civic i ma lepsze materiały. Awaryjność to można włożyć między bajki, bo to zwykłe baje robione przez pseudo znawców. A to, że ich mało świadczy o głupocie polaków. Polacy to chyba najgłupszy naród na świecie. Moje wnioski wysnuwam z tego, że dużo jeżdżę po Polsce i poza granice kraju. Jesteśmy tępakami i tak nas postrzegają inne kraje. Z Niemiec sprowadzamy zajechane na maksa wieśwageny oraz bolidy młodzieży i chwalimy się publicznie. Jeszcze bardziej mnie śmieszy, gdy gościu idzie do komisu patrzy na samochód, który ma 15 lat i się cieszy, że na liczniku jest 130.000. W rzeczywistości złom ma przejechane, powyżej 300000 ale głupi polak wierzy w to, co widnieje oraz w to, kto coś tam napisał. Naprawdę śmieszy mnie coraz bardziej ten dział. Czasami jest się, z czego pośmiać.
fredi
Początkujący

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Rover;25,45,75,MG ZT, Acura TL
Skrzynia biegów: Manualna