Co myślicie o tych autach linki

03 Sie 2013, 23:46

mam pare propozycji z moich rejonów
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -fajnie zadbana i po lifcie , małe prawdopodobienstwo rdzewienia
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - jak z awaryjnoscią ? nie moge znalesc jakis konkretnych testów , same rozne opinie .
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] "JEDYNYM MINUSEM JEST SCHODZĄCY LAKIER (KLAR) Z KLAPY BAGAŻNIKA (WIDOCZNE NA ZDJĘCIU) ORAZ LEKKIE PĘKNIĘCIE NA ZDERZAKU TYLNYM PRZY KLAPIE" nie moge zauwazyc w ktorym to miejscu na zdjeciu

wiem ze ceny nie są za duże jak na te modele ale starałem sie wybrać w miare zadbane egzemplarze , pytanie tylko jak silnikiem , tego juz dowiem sie jak przyjrzę się którymś z nich z bliska . Który polecacie najbardziej . Osobiście najbardziej podchodzi mi octavia ( troche tania ) i mazda i laguna (ma gaz) .
Przy okazji zapytam o ubezpieczenie OC do mojego aktualnego samochodu ktory chce sprzedac/zezłomowac . Do 15 sierpnia musze zapłacic druga rate i niewiem czy nie bedzie problemu jak rozwiąze umowę i tego nie zapłacę ??????
krawaciarz
Początkujący

Auto: opel astra f
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1993

03 Sie 2013, 23:51

Megane po lifcie i Octavia za te pieniądze to na 90% szrot.
Mondeo podejrzanie tanie jak na auto stojące w komisie,w dodatku tylne drzwi z dwóch stron byly malowane.
Laguna mogła dostac w tył bo klapa troche krzywo leży
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Sie 2013, 23:53

no ale ta megane chyba i tak sprowadzone wiec dochodza oplaty koło 1500 co ? co polecisz z opolskiego/dolnoslaskiego do 4k
krawaciarz
Początkujący

04 Sie 2013, 08:40

Barol napisał(a):Mondeo podejrzanie tanie jak na auto stojące w komisie,w dodatku tylne drzwi z dwóch stron byly malowane.

Barol, to chyba wyjątek , bo gościu zdziera grube pieniądze z frajerów którzy nie mają pojęcia o temacie.

Byłem u tego gościa, jakieś 40km od Wrocławia .
To jest taki "komis" na podwórku pod domem :) .
Sam szrot moim zdaniem.
Jak widzisz zdjęcia z jego aukcji, to dolicz sobie że te auta wyglądają dwa razy gorzej niż na zdjęciach .

Np. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ta 206 stoi od Grudnia 2012 (kiedy to byłem tam z dziewczyną) pod chmurką na podwórku .
W środku brudno, poprzecierane ,dwa różne fotele , ale gość nawet nic nie wspomina o tym w ogłoszeniu
Magda93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: WRO
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W140
Silnik: S300 Turbodiesel
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1998

04 Sie 2013, 08:51

Kolego widzę że szukasz CENY a nie samochodu, więc powiem Ci tylko tyle, że jesteś na dobrej drodze by zostać jeleniem ;) To co powklejałeś tutaj to szczerze mówiąc bałbym się nazywać samochodami....w cenie matiza szukasz dobrego auta klasy D, a potem będziesz psioczył w całym internecie jak to się renault psuje a inne rdzewieją itd. Szczytem jest ta mazda 626, gdzie ja nie lubię oceniać po zdjęciach to ona jest po prostu łaciata, a różnica koloru samochodu bije po oczach (szczególnie prawa strona zupełnie inny kolor błotnika tył i drzwi, chyba jakiś ślepy lakiernik malował...No i te przebiegi, takie typowo polskie pod klienta, a polacy łykają jak pelikany. Tej maździe to bliżej 400 tyś a nie 200, pozostałych nawet nie chciało mi się dokładnie oglądać bo znając rynek popatrzyłem sobie tylko na zawartość CENA-ROCZNIK.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

04 Sie 2013, 08:56

Na zdjęciach widac tylko dwa różne fotele i na drugim foto widać że pas przedni jest ciemniejszy od reszty.
Co do Megane to napewno nie będzie to igła sadzac juz po opisie "AUTO W PEŁNI SPRAWNE I NIC NIE TRZEBA NAPRAWIAĆ , ZAWIESZENIE CICHE NIE STUKA, PUKA, SILNIK BEZ WYCIEKÓW I NIE MYTY" a przeciez nikt nie sprzeda auta w dobrym stanie za grosze.

krawaciarz jeśli jestes zainteresowany to jeden z naszych userów na forum Lanosa ma do sprzedania takie wozidło,silnik 1.5 8V więc idealny pod gaz,99rok,bardzo uszanowany,auto stoi w Wałbrzychu,cena 4000zł.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Apple CarPlay w samochodach marki Lexus
    Samochody Lexus wyposażone w pakiet aplikacji Enform 2.0 oraz auta Toyoty z pakietem Entune 3.0 zyskają możliwość integracji ze smartfonami iPhone za pomocą interfejsu Apple CarPlay – poinformował japoński koncern, ...

04 Sie 2013, 12:25

To co polecacie ?. mozesz mi wsumie podrzucic link do tego lanosa . Zobacze sobie jak to wygląda .
krawaciarz
Początkujący

04 Sie 2013, 14:51

Poszło pw.
Barol
Awatar użytkownika

09 Sie 2013, 20:09

podbijam zeby nie robic nowego tematu . [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] co myslicie , mysle nad tym zeby wybrac sie go obejrzec
krawaciarz
Początkujący

09 Sie 2013, 20:21

Nieźle wygląda, tyle, że do opłat więc wujdzie pod 6000 zł dorzuć do tego montaż LPG bo ten silnik jest wybitnie nieefektywny i wychodzi całkiem sporo.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

09 Sie 2013, 20:22

nieefektywny to znaczy ? pali z 8 z tego co widze . montaz lpg ile z 2 tys ?
krawaciarz
Początkujący

09 Sie 2013, 20:24

Koło 10 litrów w trybie mieszanym, biorąc pod uwagę marne osiągi mimo niewielkiej masy to jest po prostu dużo, poza tym komfort akustyczny jest na poziomie TDI.
Dołożysz 2000 zł i robi się 8000zł, za prawie pełnoletnie A4 1.6 :lol:
Jak masz mały budżet to kup coś zarejestrowanego w Polsce z LPG, za 300 zł powymieniasz sobie filterki, membrany i wyregulujesz instalację a i tak będziesz musiał coś powymieniać po zakupie.
Jasiek90
Stały forumowicz

09 Sie 2013, 20:34

krawaciarz napisał(a):co myslicie , mysle nad tym zeby wybrac sie go obejrzec
Weź Ty chłopaku otrząśnij się z tego snu-HELOŁ!!!4550 za audi, to ile on dał za niego w Niemczech?Za 4 tyś pewnie odda bo wiadomo, że coś do stargowania, 1500 przywiezienie (czy to na kołach czy na lawecie), z tysiąc zarobku, bo przecież nie jest frajerem czy mikołajem by dymać za granicę i robić prezenty dla Polska Kolega od Her von Dojcza, to musiał go od turka z placu, gdzie zarośnięty w trawach stał wyrwać za 400 euro. Teraz [link do AutoScout24 wygasł] i zobacz jakie audi można za 400 euro dostać w niemczech. Jak to Ci oczu nie otworzy to jesteś jeleń pierwszego sortu :ok:
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

09 Sie 2013, 20:37

Przecież wiadomo, że dobrych aut się nie sprowadza bo są za drogie, także lepiej kupić złoma którego już ktoś zreanimował albo po prostu auto typu Seicento czy jak potrzeba większego to Astra F classic gdzie jest szansa na w miarę pewny egzemplarz a koszty napraw przysłowiowo groszowe.
Jasiek90
Stały forumowicz

09 Sie 2013, 21:18