Atlasik20 napisał(a):ty myślisz co piszesz? carisma nie jest ekonomiczna? kolega ma 1.8 gdi 125km i pali mu po mieście 8L benzyny, w trasie potrafi zejść do 6-6,5L. Autorze tematu, poczytaj sobie opinie o spalaniu carismy z silnikiem 1.8 gdi i nie czytaj bzdur kirina
Nie sugeruj sie wypowiedziami Atlasik bo od dłuższego czasu wypisuje pierdy na tym forum na zasadzie kolega kolegi kolegi słyszał od kolegi, który miał taki samochód itp...
Miałem styczność zarówno z 1.8 125KM jak i 1.8 140KM. Samochód jest względnie ekonomiczny jedynie przy mega emeryckiej jeździe, wystarczy tylko trochę mocniej wkręcać go na obroty ( nie mam tu na mysli katowania, jedynie bardziej dynamiczną jazdę) a osiągnięcie spalania w mieście na poziomie 9-11l jest całkiem realne. Poczytaj prawdziwe wypowiedzi na forach albo pogadaj ze szczerym właścicielem takiego samochdu
![Uśmiechnięty :)]()
A opinie odnośnie spalania zamieszczane na autocentrum można wsadzić między bajki, niezależnie od samochodu wszytskie opinie są zaniżone o jakięs 20%
Kupując carisme przygotuj się, że będzie gnił ze wszystkich stron zaryzykuje nawet stwierdzenie, że bardziej niż opel. Widziałem nawet pognite kielichy z bezwypadkowym egzemplarzu w miare świezym rocznikowo. Carisma z założenia miała być duża i tania, taki budżetowy sedan więc wygórowanej jakości też oczekiwać nie można.