Prośba o ocenę - Xsara 1998, Punto 1995, Alfa 145

17 Lut 2011, 20:50

Witam!

Mam do kupienia Citroen Xsara
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] dokładnie ten.

Jest po wymianie rozrządu i sprzęgła.

Zerknijcie na fotki, są tu specjaliści którzy każdy drobiazg wypatrzą :)

Jutro pojadę do obejrzeć, powiedzcie, na co zwrócić największą uwagę przy oględzinach tego autka :)

Auto stoi na blachach SBI, a jest do oglądania w chorzowie...

Drugi samochód to Fiat Punto I 1995 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] . Podobno nie ma nic do roboty. "Jeśli się uprzeć, to synchronizator skrzyni biegów" - jaki koszt naprawy? Jeśli auto faktycznie takie jak w opisie, to całkiem przyzwoita propozycja.

Trzeci wóz - Alfa Romeo [link do oferty na Allegro wygasł] ale to już jeśli tylko pierwsze i drugie okaże się niefajne :)

Pozdrawiam!
voytek77
Początkujący

Miejscowość: Śląsk

17 Lut 2011, 21:56

No i znowu ja jako pierwszy :mrgreen:
tak jak już pisałem w innym temacie Xsara wygląda nieżle,co do blach może być różnie albo ktoś kupil i nie przerejestrowywał bo poprostu auto mu nie spasowało albo poprostu handlarz.
Opis Punta przypomniał mi sie jak kumpel kupował Punto,ten sam rok,opis podobny i ten sam silnik :mrgreen: przebieg nawet podobny też :lol: ogólnie wydaje sie być ciekawa oferta,ja bym jechał oglądać.
Alfa jak to Alfa różnie bywa.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Lut 2011, 22:12

Tak pierwszy bo masz zdrowie pisac w kółko to samo. Niemal codzinnnie nowe posty odnośnie co kupic za 4-5-6-7-8 tys, czyli niewiele się różniące a Ty ciągle masz chęc odpisywać :) Mi sie juz znudziło bo wystarczy przejżec posty z kilku dni i sie ma odpowiedź. Gratuluje wytrwałości.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

17 Lut 2011, 22:18

fiko7 napisał(a):Tak pierwszy bo masz zdrowie pisac w kółko to samo. Niemal codzinnnie nowe posty odnośnie co kupic za 4-5-6-7-8 tys, czyli niewiele się różniące a Ty ciągle masz chęc odpisywać :) Mi sie juz znudziło bo wystarczy przejżec posty z kilku dni i sie ma odpowiedź. Gratuluje wytrwałości.

Ja też Barolowi gratuluję.
Ale kupno samochodu to nie takie byle co, każdy chce być potraktowany indywidualnie no :)
Kto ma chęć - odpisuje. Kto nie - ten nawet nie zagląda :)

Konkretne samochody podałem, linki też.
A po zdjęciach wielu z Was umi powiedzieć, że był: bity, klepany, malowany itd.

Chyba o to tu chodzi, prawda?:)
voytek77
Początkujący

Miejscowość: Śląsk

17 Lut 2011, 22:21

A no coś trzeba robić w życiu :cool:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Hybrydy dominują na rynku aut na prąd
    Polski rynek zelektryfikowanych samochodów zupełnie nie przypomina już tego sprzed kilku lat. W tym roku wybór hybryd i samochodów elektrycznych obejmuje ponad 130 modeli z wszystkich segmentów. ...