Samochód na START (5-6000zł)

17 Lut 2011, 21:00

Witam,

Myśle powoli nad kupnem pierwszego własnego samochodu, prawko mam ponad rok, ale dopiero teraz zaczynam zbierać wiekszą sume kasy.

Niestety mój budzet jest mały bedzie to ok 5-6 tysiecy i zastanawiam sie jaki samochód kupić, napewno nie chce jakieś furry wypaśnej prosty samochód lub podchodzacy jakos sport/coupe od 1.4 do 1.6 pojemności, bo an starrt w zupełnosci wystarcza no i ubezpieczenie tansze.

Myślałem nad Oplem Tigra i tak stawiałem go jako NR.1, zastanaiwałem sie też nad honda Honda Civic, lub Mazda MX-3.

Co mi doradzanie lub odradzanie z posród wymienionej listy samochodów, a może macie inne ciekawe propozycje, lub takowymi samochodami jeżdzicie, napewno z wyborem sie nie śpiesze i myśle dopiero kupic samochód po zimie, chciałbym zeby to było auto sprowadzone, bo zapewne takie sa najmniej katowane...dzieki za wszystkie odpowiedzi
STTRacing
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

17 Lut 2011, 22:51

Ja bym wybrał Civica V,za te pieniądze znajdziesz egzemplarz w wmiare db stanie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mocny, wytrzymały silnik - samochód do driftu
    Drugim istotnym elementem driftowozu jest silnik. Musi z łatwością wprawiać koła w ruch, dawać dużą moc, by nawet w poślizgu można było dogonić rywala i być niebywale wytrzymały. Moc samochodów driftingowych niejednokrotnie ...