Zamierzam kupić sobie pierwsze auto. Nie będzie to bolid do palenia gumy, ale takie rodzinne wozidełko. Oglądałem wczoraj Xarę Picasso 2003 1.8 benzyna.
jest trochę przytarta z prawej strony: tył i tylne drzwi, Pęknięty lewy tylni klosz. Jest jednak kilka szczegółów, na które chciałbym, żeby rzucił okiem ktoś kto się trochę zna.
Zrobiłem trochę zdjęć Cała galeria dostępna jest tutaj
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Niektóre rzeczy opoiszę bardziej szczegółowo
1. Silnik. Widać chyba wyciek oleju, dostrzegłem nowe śruby, Jest się czego obawiać? Zdjęcie to i następne
2. Jakaś szpachla i brak wyłącznika zasilania paliwem
3. Następne zdjęcia to podwozie. Czy tak wygląda w 9 letnim aucie? Jak z kołem zapasowym, felga może być taka pordzewiała?
4. To jest dolny rant tylnej klapy. Niestety ostrość poszła w niebo. Taką rdzę da się przeżyć czy była bita też w tył?
na pierwszym zdjęciu z galerii widać, że zderzak ma inny odcień.5. Katalizator jakiś taki pordzewiały pewnie jest od nowości. Przy teoretycznym przebiegu 170tys. kwalifikuje się do wymiany?
6. To jest łączenie prawego progu pod drzwiami pasażera. Jest jakby nadpalone, co to może być? Spawanie, cięcie? Może ma jakiś związek ze szpachlą z pkt. 2?
7. Wymieniana przednia szyba. Nie wiem czy w tym modelu była jakaś z bajerami. Czy można poznać po tym opisie co to jest?http://imageshack.us/photo/my-images/846/img0958hx.jpg/
8. Silnik pracuje równo, bez problemu odpalił. Nie dymił z wydechu. Nie patrzyłem jak tam kontrolki po włożeniu kluczyka i odpaleniu, ale to jeszcze sprawdzę. Jest jakiś sposób na sprawdzenie czy w komputerze są zapisane błędy?
Trochę tego dużo, mam nadzieję, że nie zniechęci to Was do pomocy