Prośba o opinie na podstawie zdjęcia

28 Paź 2020, 13:11

Dzień dobry,

Pierwszy raz będę kupował zimówki do mojego pierwszego samochodu w życiu. Znalazłem w Berlinie, tutaj gdzie żyje, opony 225/45/R17 H91 rok produkcji 2018 rok, były jeżdzone tylko 2 sezony.

Jednak zastanawia mnie zużycie bieżnika z boku, widać otarcia, czy to normalne w tego typu oponach? Nie mam dokładnej nazwy tej opony, to Bridgestone z 2018 roku zimówki.

Patrząc na zdjęcia możecie mi doradzić czy warto kupować w cenie ~800zł komplet?

Z góry dziekuje!
mylffon0
Nowicjusz

28 Paź 2020, 13:37

Wygląda jakby ktoś jeździł na za niskim ciśnieniu.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

28 Paź 2020, 13:38

Kao napisał(a):Wygląda jakby ktoś jeździł na za niskim ciśnieniu.

To wpłynie bardzo na opony? Nie brać takich? Cena jest atrakcyjna jak za dwuletnie, nie były naprawiane ani nie maja wad oprócz tych rantów zjechanych.
mylffon0
Nowicjusz

28 Paź 2020, 13:48

Nie powinno mieć wpływu na jazdę.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

31 Paź 2020, 00:23

Brzeg bieżnika wygląda jak pocięty, poszarpany. Czy taka przypadłość jest tylko na jednej oponie?

Wygląda to tak jak by rantem opony jechał po czymś ostrym co ścięło tak bieżnik.

Wysokość bieżnika jest spora i jak na dwuletnie pony zadowalająca ale martwi mnie ten rant który dosyć mocno ucierpiał.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Wodorowy samochód Lexusa przyłapany na testach?
    Wodorowa Toyota Mirai może mieć wkrótce bardziej luksusowego kuzyna. Spotterzy przyłapali na amerykańskich ulicach nietypowego sedana Lexusa w kamuflażu, napędzanego najpewniej wodorowymi ogniwami paliwowymi. Auto ...