Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
TrueFaith napisał(a):Cześć wszystkim. Szukam zimówek do Fabii dla kogoś z rodziny, ma być to zakup tani (max 500-600 za komplet nowych), w grę wchodzą oponki używane jeśli warto.
tomczak78 napisał(a):Wbrew pozorom całkiem dobrymi oponami zimowymi są Dębica Frigo 2. Dobrze się na nich jeździ szczególnie na zaśnieżonych nawierzchniach. A to dzięki bieżnikowi.
Ewentualnie jakieś opony klasy premium, np Vredestein Snowtrac 3. Trochę przekroczysz budżet, bo na motointegrator masz je obecnie za niewiwiele ponad 600 zł - ale świetnie sprawują się na różnych typach zimowej nawierzchni.
[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Jeździłem na tych oponach w zeszłym roku i Ja osobiście je polecam cena do jakości i właściwości jezdnych jest na bardzo dobrym poziomie. Opony bardzo fajnie sprawdzają się nie tylko na śniegu ale również przy jeździe gdzie występuje błoto pośniegowe. Sprawnie odprowadzają jego nadmiar i nie zauważyłem podatności na zrywanie przyczepności.maxim65 napisał(a):Uniroyal MS Plus mają bardzo dobry bieżnik i przyczepność co wpływa na bezpieczeństwo