Prośba o opinie nt Toyo Proxes t1 spot albo Apollo Alnac 4G

03 Lut 2014, 11:12

Witam. Potrzebuję nowe oponki na lato do VW Golf IV 1.9 TDI 100KM,rozmiar 205/55/16. Zastanawiam się nad dwoma opcjami: Toyo Proxes T1 Sport albo Apollo Alnac 4G. Roczny przebieg to ok 15tys więc średnio. Głównie po mieście, ale chce żeby opony nie miały za dużych oporów toczenia. Toyo wiem że jest dobrą firmą ale Apollo jest właścicielem Vredestein czyli też dobra firma. Niestety mogę przeznaczyć ok 800zł.
piotrb6
Nowicjusz

Auto: VW Golf IV Variant

04 Lut 2014, 16:05

Na Twoim miejscu bez zastanowienia kupiłbym Toyo Proxes T1 Sport bardzo dobra firma jak i jakość samych opon,będziesz zadowolony.
OponyImpolex
Początkujący

Auto: Audi A3
Silnik: 1.9 140KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

04 Lut 2014, 16:57

A jak ze ścieralnością, starczy na 3 sezony spokojnej jazdy?
piotrb6
Nowicjusz

Auto: VW Golf IV Variant

28 Lut 2014, 14:10

3 sezony to nie wiele,jeżeli zainwestujesz w podane przeze mnie spokojnie wystarcza na 4 sezony +,ale to też zależy od stylu jazdy itd,kilak czynników ma na to wpływ. Toyo to akurat jedna z lepszych firm.
OponyImpolex
Początkujący

Silnik: 1.9 140KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

03 Mar 2014, 17:47

Hej,

Toyo lepsze niż Apollo będą, też tak mi się zdaje.
slickrz
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

System zapobiegania kolizjom czołowym firmy Mitsubishi
    System zapobiegania kolizjom czołowym firmy Mitsubishi Motors Corporation, stanowiący wyposażenie nowej generacji modelu Outlander, która zadebiutowała w Europie kilka miesięcy temu, otrzymał wyróżnienie Euro ...
    Sprawdź, czy poprawnie otwierasz drzwi do samochodu!
    Rozpoczął się sezon rowerowy. Kierowcy powinni zwrócić szczególną uwagę na bezpieczeństwo rowerzystów nie tylko podczas jazdy, lecz także przy wysiadaniu z samochodu. W tym celu warto opanować holenderską ...