Prośba o pomoc przy zakupie

09 Kwi 2008, 08:35

Witam,
planuję zakupić samochód do 10 tys

Pod uwagę biorę:
BMW E36
BMW E30
Audi b4
WV Vento
WV Golf 3 TDI lub benzyna

Chciałbym Was prosić o przybliżenie mi tych samochodów z praktyki...chciałbym się dowiedzieć jak jest ze spalaniem, jak wygląda eksploatacja, awaryjność no i jak z częściami...

Jeśli możecie to piszcie które dla Was jest z tych aut czym lepszym, ja najbardziej jestem nastawiony na BMW E 36 lub golfa III TDi ale również podoba mi się Vento i Audi...i w sumie jak pomyślę głębiej o np audi to chcę audi..

Bardzo prosze o pomoc
Kary
Nowicjusz

Miejscowość: www.codersworld.pl

12 Kwi 2008, 18:21

Chyba najlepiej audicke;]

O Audi:

Piękny samochód ze sportowym temperamentem na każdą w zasadzie kieszeń. Zalety: Niezawodność, Ekonomiczność, Duże poczucie bezpieczeństwa, Sportowy charakter. Wady: Twarde zawieszenie, Wentylacja żyjąca własnym życiem, Dziwny bagażnik (porażka całkowita).
W czasie kupna jest bardzo tani jak na to co sobą reprezentuje, choć podczas eksploatacji okazuje sie że naprawy nie są tanie. Na szczęście tych napraw nie dokonuje się zbyt często i zawsze te same tj.przednie zaw. i chamulce które ktoś poprostu dał za słabe do tak ciężkiego auta i nigdy nie zdążą sie klocki zużyć tylko sie poprostu przegrzewają i tracą zdolność skutecznego hamowania.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Spalanie i emisja CO2 - BMW X2
    W zależności od wersji silnikowej jesteśmy w stanie zauważyć że rozbieżności w spalaniu są dosyć spore. Wynoszą od 1,8 litra do 7,5 litra na 100 km. BMW X2 xDrive25d : zużycie paliwa w cyklu mieszanym: 6,3-5,7 l/100 km; emisja ...