Prośba o pomoc przy zakupie

09 Kwi 2008, 09:35

Witam,
planuję zakupić samochód do 10 tys

Pod uwagę biorę:
BMW E36
BMW E30
Audi b4
WV Vento
WV Golf 3 TDI lub benzyna

Chciałbym Was prosić o przybliżenie mi tych samochodów z praktyki...chciałbym się dowiedzieć jak jest ze spalaniem, jak wygląda eksploatacja, awaryjność no i jak z częściami...

Jeśli możecie to piszcie które dla Was jest z tych aut czym lepszym, ja najbardziej jestem nastawiony na BMW E 36 lub golfa III TDi ale również podoba mi się Vento i Audi...i w sumie jak pomyślę głębiej o np audi to chcę audi..

Bardzo prosze o pomoc
Kary
Nowicjusz

Miejscowość: www.codersworld.pl

12 Kwi 2008, 19:21

Chyba najlepiej audicke;]

O Audi:

Piękny samochód ze sportowym temperamentem na każdą w zasadzie kieszeń. Zalety: Niezawodność, Ekonomiczność, Duże poczucie bezpieczeństwa, Sportowy charakter. Wady: Twarde zawieszenie, Wentylacja żyjąca własnym życiem, Dziwny bagażnik (porażka całkowita).
W czasie kupna jest bardzo tani jak na to co sobą reprezentuje, choć podczas eksploatacji okazuje sie że naprawy nie są tanie. Na szczęście tych napraw nie dokonuje się zbyt często i zawsze te same tj.przednie zaw. i chamulce które ktoś poprostu dał za słabe do tak ciężkiego auta i nigdy nie zdążą sie klocki zużyć tylko sie poprostu przegrzewają i tracą zdolność skutecznego hamowania.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jak bezpiecznie przewozić psy?
    Wyjeżdżając, właściciele psów bardzo chętnie zabierają ze sobą swoje czworonogi, jednak nie zawsze zapewniają im bezpieczną podróż. Tymczasem źle przewożony pies stanowi zagrożenie nie tylko dla siebie, ale ...