Prośba o pomoc - Volvo V40

21 Lip 2013, 02:23

Witajcie, jestem obecnie na etapie poszukiwania samochodu (swój właśnie sprzedałem).

Wpadło mi w oko Volvo V40 - jedynie z LPG (jestem studentem) wchodzi w grę. Czy te auta dobrze znoszą gaz?

Auto będzie użytkowane 80% miasto, 20% trasa. Przebiegi ok. 20 tys. km. rocznie.

Jestem z Poznania, co powiecie na te egzemplarze?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Posiadam miernik lakieru, także jeśli jest walone i obszpachlowane - będę wiedział. Poza tym przy ew. chęci zakupu odżałuję te parę złotych na diagnostykę w ASO.

Brałem również pod uwagę Seata Ibizę II FL w silniku 1.9 SDI - wiem, muł, ale niezawodny, ekonomiczny i do miasta jak znalazł.

Moglibyście ocenić te oferty? Ew. rzucić swoimi propozycjami?

Z góry dzięki za pomoc :)
qwertet
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

21 Lip 2013, 19:05

zajżyj na volvoforum.pl lub na v40.pl tam są fanatycy marki :D
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

21 Lip 2013, 21:15

Myślę, że to jest bez sensu. Mam pytać fana Volvo, czy warto kupić Volvo?
qwertet
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

21 Lip 2013, 22:53

Wywnioskowałem z Twojego postu że potrzebujesz informacji o instalacji LPG w v40 :o pozatym nikt nie powie Ci lepiej co boli konkretny model od jego posiadacza :yes: po zdjęciach to można tylko z fusów wróżyć.
Jest jeszcze jedno na forach możesz znaleźć auta wystawione do sprzedaży przez forumowiczów a sprawdzając ich posty odnaleźć historię samochodu, co go bolało, co było zrobione i na jakich częściach.
Każdy robi jak chce ja tylko podsunąłem Ci kierunek.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

24 Lip 2013, 14:03

qwertet napisał(a):Wpadło mi w oko Volvo V40 - jedynie z LPG (jestem studentem) wchodzi w grę. Czy te auta dobrze znoszą gaz?

Miałem kiedyś S40 z 99roku 2.0 z LPG przejechałem jakieś 50tyś. i nie było większych problemów tylko silnik był 140KM i nie był z renault :) Ogólnie bardzo przyjemnie się jeździło tym autem. Spalanie w mieście LPG około 11-12litrów, a w trasie poniżej 10.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Disco Volante Spyder
    Kolejnym dowodem na to, że Włosi doskonale znają się na tworzeniu kabrioletów, jest Alfa Romeo Disco Volante Spyder. To samochód bazujący na coupé Alfa Romeo 8C Spider, ale w istotny sposób przerobiony ...