Volvo S80 - diesel czy benzyna?

02 Cze 2010, 21:04

Witam wszystkich milosnikow motoryzacji!
W najbliszym czasie mam zamiar zakupic VOLVO S80 1999r-2003r a moj problam polega na tym : kupic disla czy benzyniaka samochod ma mi slurzyc w dalekie trasy ale lubie jak jest czym przyspieszyc!jak z awaryjnascia volva!?Prosze o pomoc!!!pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez mariusz03011, 02 Cze 2010, 21:34, edytowano w sumie 1 raz
mariusz03011
Nowicjusz

Miejscowość: kocudza

02 Cze 2010, 22:15

[link do autocentrum.pl wygasł]
tutaj masz opinie użytkowników, dane techniczne i raporty spalania - radzę poczytać :)
jeśli chodzi o mnie po polecam wersję 2.5 TDI - w długie trasy idealny. nie do zdarcia, stosunkowo ekonomiczny i jest czym depnąć
Arayah
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

02 Cze 2010, 22:51

do każdego volvo drogie części także zanim coś kupisz dobrze poszukaj i zostaw rezerwę na olej itp itd.
ryba1977
ryba1977
Aktywny

Miejscowość: poznań

15 Wrz 2013, 21:19

Na trase benzyna :D a do miasta disel :)
otomot
Obserwowany
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Volvo S80
Silnik: 3.2 243km
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2007

16 Wrz 2013, 09:10

Cześć, tak jak pisałem w innych postach, o volvo poczytaj na volvoforum.pl , ludzie opisują nie tylko plusy ale i minusy marki, autocentrum jest mało wiarygodne, szczególnie raporty spalania.
S80 w dieslu z tego okresu co napisałeś nie powinna robić problemów, 2,4D to ten sam silnik co montowany w vw LT :) niezawodny i niezniszczalny.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Motor Show 2012 / relacja
    Wydarzenie zrealizowano w nowej formule łącząc wystawę motoryzacyjną z bogatym programem wydarzeń towarzyszących. Poznańskie wydarzenie obfitowało w premierowe pokazy samochodów, a furorę robiły stoiska na których ...
    Rzadko spotykane samochody Lexusa. Znasz wszystkie?
    Lexus RX czy LFA to samochody, o których słyszał praktycznie każdy. Ale w historii japońskiej marki powstały auta koncepcyjne, egzemplarze pokazowe, a nawet model produkcyjny, których w Polsce praktycznie nie ...