Prośba o poradę w kwestii wyboru auta

04 Sie 2008, 20:14

Witam wszystkich jako że to mój pierwszy post i przechodzę do konkretów....
Powiem tak jedno czego jestem pewien to to że ma być Japończyk :), problemem jest
który,a możliwości mam kilka....

1)Mitsubishi Carisma `95 1800cm, opcja dobrze wyposażona (klima,el. lusterka,el. szyby,abs, 2poduchy, wspomaganie,alufelgi, ... itp,itd, naprawdę bogato wyposażona wersja.

2)Nissan Primera `96 1600cm(ABS, centralny zamek, dzielone siedzenia, elektryczne lusterka, elektryczne szyby, immobilizer, lakier metalik, poduszka powietrzna x2, szyberdach, tapicerka welurowa, wspomaganie kierownicy)

3)Honda Civic `95 1400 (ABS, autoalarm, centralny zamek, dzielone siedzenia, elektryczne szyby, immobilizer, lakier metalik, radiomagnetofon, tapicerka welurowa, wspomaganie kierownicy)

To są tylko przykładowe trzy opcje bo wśród wszystkich tych marek carisma, primera, civic w rocznikach 94-97 mam jeszcze jakieś możlwości wyboru....

Co byście mi polecali.
Dziękuję i pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez mushi, 04 Sie 2008, 20:56, edytowano w sumie 1 raz
mushi
Nowicjusz

04 Sie 2008, 20:44

ja bym wzial carisme... :)

fajny wyglad no i dobrze wysposazona ;p

silnik tez dynamiczny
wdz_
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ciechanów

04 Sie 2008, 21:15

tez jak kolega wyzej stawiam na carisme
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

04 Sie 2008, 21:21

przyznam ze i ja celowalem w carisme tylko....
naczytalem sie ze to auta produkowane w Holandii i juz nie tak dobre jak typowy japoniec

Pozdrawiam
mushi
Nowicjusz

04 Sie 2008, 21:34

bo tak nissan nie za bardzo a ta chonda to tez róznie z nia bywa troche awaryjna jest
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

05 Sie 2008, 06:50

Stawiam na Carismę - sam taką będę miał za kilka dni ;)
Smerda_Jajeczny
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: \/\//\\/\//\
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaką markę chłodnicy wybrać?
    Przedziurawiła mi się chłodnica wody i teraz myślę nad wymiana tylko nie wiem na jaką. Jakiej marki zamienić wybrać? Jeśli ktoś by się interesował to chodzi o chłodnice do audi a3 8p 2.0 tdi 16v 103kw 140km.

05 Sie 2008, 07:15

nastaw sie na wiecej niz jeden model nissan tez nie jest zly i wlasnie miedzy nim a carisma warto by wybierac
Manfred
Aktywny

05 Sie 2008, 13:52

Osobiście mam Nissana Primerę 2.0 SRI 136KM w hatchbacku z 97roku.
Auto niezawodne, przestronne i dynamiczne. Moim zdaniem silnik 1.6 to za mało na Primerę. Kupiłem ją sprowadzoną z Holandii. W Polsce Handlarz założył gaz LPG i ja kupiłem ją za 12 000,-. Nie żałuje. :)
Auto pali mi 12-13litrów GAZU w mieście, ale w trasie coś koło 10-11l. (Ale muszę przyznać, że mam baaardzo ciężką nogę. :))
Na benzynie auto ma super kopa i naprawdę może zaskoczyć ludzi na światłach. :)
Jedyny minus to chyba części. Ostatnio przepaliła mi się żarówka od zapalniczki. Pomyślałem, że nie potrzebuje wymieniać bo i tak nie pale, ale byłem w pobliżu Serwisu i spytałem się o cenę...
Szok, 100PLN za małą żaróweczkę...

Ale pozatym to super auto które w 100% mogę Ci polecić. :)

PS: Słyszałem od kolegi, że części do Carismy są jeszcze droższe.
A pozatym Carisma bardzo szybko spada z ceny i fajnie jak kupisz tanią (Przepuśćmy, że II Generacja za 14 000,-) ale i sprzedasz potem ją za grosze.
Mam nadzieję, że pomogłem,
Pozdrawiam Rodrigo :)))
Rodri94

10 Sie 2008, 18:58

Witam po przerwie
Autko kupione dzieki wszystkim za rady :) ale chcialem jeszcze drobnej pomocy przy doborze opon, uwzgledniajac ceny i okresowe promocje wytypowałem trójkę
Firenza ST-08
Firestone FHSZ90
FEDERAL SS595
Możecie pomóc ?

Pozdrawiam
mushi
Nowicjusz