Prośba o radę - Duże kombi z Niemiec - budżet 41 tysięcy zł.

15 Cze 2015, 22:08

Jeszcze jedno pytanie, kupując auto z Niemiec jest większa szansa, że przebieg taki jak jest faktyczny, czyli nie będzie kręcony.

Wiadomo, że fajnie było by kupić sprzęt z jak najniższym przebiegiem, ale jaki jest w miarę bezpieczny limit kilometrów przy zakupie samochodu z silnikiem benzynowym/diesel-a (dziesiąt,set tysięcy km)? :?
Pit84
Nowicjusz

Auto: Honda Civic VI sedan
Rok produkcji: 1998

15 Cze 2015, 22:27

Sprawa wygląda tak, że benzyniaki jeżdżą dużo - Niemców stać na paliwo, a diesle - bardzo dużo. Na forum był poruszany temat VW Tourana, bodaj 3 letniego z przebiegiem... 400k. Ale to już skrajny przypadek
Aryjczycy jeżdżą dużo, bo mają autostrady :mrgreen: tam codzienny dojazd do pracy 100-150km jest formalnością, w Polsce to wielka wyprawa :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

15 Cze 2015, 22:32

Jak chodzi o tego od motozakup to ten Touran miał nalatane 300000 km w 16 miesięcy ale to rzadkość.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

17 Cze 2015, 19:38

Dzięki za odpowiedzi. Mam kolejne pytanie do tematu.

Jak wygląda sprawa z trwałością skrzyni biegów automatycznej w C5?

Znalazłem dwie oferty dość ciekawe, ale są w automacie. Nigdy nie miałem automatu, a wiem że drogo naprawa kosztuje, stąd moje pytanie.

Pozdrawiam
Pit84
Pit84
Nowicjusz

Auto: Honda Civic VI sedan
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niezidentyfikowany przycisk w samochodach marki Toyota
    Do czego służy przycisk (o ile to przycisk) widoczny na załączonym zdjęciu w samochodach marki Toyota. Nie ma raczej znaczenia czy jest to hybryda czy też zwykła benzyna. Jedne po prostu go mają a inne nie. Przejrzałem instrukcję ...