krikus napisał(a):No z tą 206 to trochę przesadzasz, nie jest takim złym autem, poza tylnym zawieszeniem.
Miałem wątpliwą przyjemność pojeździć trochę 206 i mogę wymienić szereg wad, właściwie same wady bo z niczym innym ten samochód mi się nie kojarzy:
- drogie części czy to aso czy zamienniki
- marna widoczność przy manewrach a wydawało by się, że manewrowanie takim małym bzykiem to czysta przyjemność
- ciasnota wnętrza, czułem się jak sardynka w puszce
- mała komora silnika, wszystko tak skompresowane, że przy ewentualnej nawet niewielkiej kolizji pod maską robi się niezła demolka.
- jeżeli ktoś lubi ciepełko we wnętrzu samochodu to zimą poczuje je nie wcześniej niż po 20 minutach a dmuchawa na wyższych obrotach hałasuje jak kosiarka
![Mr. Green :mrgreen:]()
- wymiana koła bywa bardzo upierdliwa a to za sprawą niefortunnego umiejscowienia koła zapasowego pod podwoziem ( nie życzę nikomu złapania gumy w deszczowy/ śnieżny dzień)
- skrzynia biegów to jakaś porażka!!! pojęcie precyzyjności nie istnieje... jedynka i wsteczny...
![Kwaśna mina :/]()
- tylna belka.... a łożyska tak niskiej jakości, że lepiej kupić więcej na zapas zamawiając na allegro, zaoszczędzi się na wysyłce
- ogólnie zawieszenie nie wytrzymujące polskich dróg
- problematyczna elektryka, często zdycha prędkościomierz a o osławionych przełącznikach zespolonych nie będę się rozpisywał, kto doświadczył awarii ten wie..
- plastiki.. jazda po nierownym podłożu dostarczy nam mnóstwo wrażeń akustycznych dla ucha bardzo nieprzyjemnych w postaci wszelkiej maści zgrzytów i trzasków...
Czasem myślę, że niemcy albo żółtki przekupili jakiegoś żabojada aby zaprojektował 206
![Mr. Green :mrgreen:]()
Po świetnym samochodzie jakim była 205 powstało coś takiego
![Śmiech :lol:]()
krikus napisał(a):No nie powiedziałbym. Za tyle kasy to znajdzie same te "Civicopodobne" twory. A to że jest angielski to nie znaczy że jest naj... i kwintesencją luksusu.
45 nie jest samochodem luksusowym ale dającym namiastkę elegancji i dobre wyposażenie w naprawdę śmiesznej cenie.