Dynamiczny hatchback do 20 000 zł ;)

25 Sie 2014, 19:52

Witajcie :)
Przyszedł moment w moim życiu na który bardzo długo czekałam, a mianowicie żegnam mojego wspaniałego Fiata Uno Fire i szukam nowego auta, w kwocie do 20 000 zł.

Mieszkam w województwie dolnośląskim. Auto potrzebne mi jest głównie do jazdy po mieście oraz dojeżdżania do Wrocławia - 160 km autostradą A4.
Nie nabijam nie wiadomo ile kilometrów w ciągu roku - myślę, że na pewno nie przejadę tym autem więcej niż 15, 20 tys. km. Tak przynajmniej wyglądają moje obliczenia. ;)

Z tego też powodu stawiam na silnik benzynowy, ewentualnie + LPG.
Auto nie powinno być zbyt duże, chciałabym żeby dość łatwo wciskało się na miejsca parkingowe. :) Preferowane nadwozie to hatchback.

Prawo jazdy mam od około 2 lat, niestety unem nie dało rady poszaleć, ale jeździłam też innymi autkami, o mocy od 90-140 KM i śmiało mogę powiedzieć, że moc w aucie się dla mnie liczy, dobrze by było móc nim trochę poszaleć. Nie mam umiejętności rajdowca, ale też i możliwości w moim unie były słabe. Tym razem chciałabym, żeby moje auto miało moc.

Silnik przynajmniej 1,4 / 1,6 , powyżej 100 KM.

Przy tym wszystkim dobrze byłoby, żeby auto było w miarę bezpieczne, nie starsze niż 7 lat i nie młodsze niż 3 lata.

Chciałabym pojeździć nim najbliższe parę lat.
Mam nadzieję, że nie wymagam za dużo :)

Auta za którymi się rozglądam i które mi się podobają to:

-Honda Civic
-Seat Ibiza
-Seat Leon
-Hyundai i30
-Mazda 3

Podobają mi się też golfy i audi A3, niestety tata odradza mi z powodu częstych kradzieży. Niestety w dużej mierze będę trzymać auto na dworze.

Możecie zaproponować coś jeszcze innego albo powiedzieć co myślicie o tych samochodach i jeśli już to jaki silnik w nich brać?

Pozdrawiam :)
niebieska94
Obserwowany

Auto: fiat uno

25 Sie 2014, 20:41

Zluzuj trochę z rocznika, bo 7 latek za 20k to będzie auto klasy b :yes: polecam Civa VII 1.6 VTEC a od siebie dodaje Astrę GTC
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Land Cruiser V8 4.5 D-4D Powerboost
    Land Cruiser V8 4.5 D-4D Powerboost rozwija moc 318 KM (o 46 KM więcej niż w przypadku wersji seryjnej) oraz moment obrotowy 740 Nm (w zakresie 1800-2800 obr./min., o 90 Nm wiecej niż w przypadku wersji seryjnej). Charakterystykę ...