Prosiłbym o pomoc przymierzam się do kupna auta typu kombi

01 Maj 2009, 09:38

Zamierzam kupić Fiata polio weekend z hak, el. szyby, klimatyzacja, centralny zamek, autoalarm, radio / CD, wspomaganie kierownicy, instalacja gazowa, 1.6

Lub nubira ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, welurowa tapicerka, kierownica wielofunkcyjna 2.0

Ten sam rok 1999r i ten sam prawie przebieg aczkolwiek nubira ma mniej o około 30tys. km

Doradzie mi co lepiej kupić . Z góry dzięki
mentor88
Nowicjusz

01 Maj 2009, 10:10

Ja bym brał Nubirę chociaż ani jedno ani drugie auto szału nie robi...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

01 Maj 2009, 10:25

ja bym brał Nubire bo z tego co pare osob juz pisalo na tym forum Fiat jest troche paliwozerny a Daewoo jest wmiare trwałe
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Maj 2009, 11:09

Też jestem bardziej za nubirą jest trochę większa znajomy miał tylko drugiej generacji i był zadowolony u mnie sąsiad ma też jest zadowolony tylko sam przy niej grzebie i się nie zna to czasami go zawiedzie no ale są ludzie i parapety.
A jak z awaryjnością nubiry zdaje sobie że te dwa auta nie są najwyższych lotów no ale to zawsze coś. Nie jestem uprzedzony co do koreańskich aut mój ojciec maił hyundaia lantre i był z niej bardzo zadowolony.\

A także porównywałem spalanie to nubira z silnikiem 2.0 spala tyle samo gazu ile palio 1.6
mentor88
Nowicjusz

01 Maj 2009, 13:30

polecam stronke [link do autocentrum.pl wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Maj 2009, 14:26

Mam takie pytanie głównie do właścicieli nubir na co zwracać szczególną uwagę przy zakupie używanej nubiry. ???

[ Dodano: Pią Maj 01, 2009 19:33 ]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] czy [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] który z tych dwóch byście kupili
mentor88
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Chiny włączają hybrydy do programu elektromobilności
    Chiński rząd ogłosił, że uwzględni samochody hybrydowe w programie wspierania elektromobilności jako kolejną kategorię niskoemisyjnych aut. Nowe przepisy, które wejdą w życie w styczniu 2021 roku, mają na celu zwiększenie ...