Proszę o ocenę - Astra H 2005 1.8 125km

14 Cze 2017, 22:46

Po długim rozmyśleniach zdecydowałem się na zakup Astry H z silnikiem 1.8 125km.
W dogodnej dla mnie odległości znalazłem taki oto model, myślicie że jest wart swojej ceny i będzie to dobry zakup? Zamierzam ją zagazować. Alternatywą jest Renault Clio 3 grandtour 101km, który w tej cenie może być o 4 lata młodszy.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
szysza91
Nowicjusz

Auto: Nie mam

15 Cze 2017, 09:40

Zapytaj czy jest TUV do samochodu oraz czy sprzedający wystawi Ci normalną fakturę czy zechce z umową na Niemca sprzedać to auto ?
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska

15 Cze 2017, 11:32

W ogłoszeniu pisze o fakturze więc chyba umowa nie jest z Niemcem i mówił, że jest gotowy do rejestracji. Czy oprócz tego czy ma TUV pytać o coś jeszcze? Zastanawiałem się czy nie jest to trochę drogo jak za astre z 2005r. Aaaa i jest drugi komplet opon zimowych na stalowych felgach, ale w ogłoszeniu o tym nie pisze, tylko w tytule ogłoszenia jest o tym mowa.
szysza91
Nowicjusz

19 Cze 2017, 13:54

Jeżeli to kogoś interesuje to po zapewnieniach właściciela pojazdu, że wszystko z samochodem jest w porządku przejechałem 400km (200km w jedną stronę), aby zweryfikować samochód. Na miejscu okazało się, że książka serwisowa o której mówił właściciel ostatni wpis ma z 2011 roku, samochód jest z 2004, a nie jak widnieje w ogłoszenie z 2005, na stacji diagnostycznej okazało się, że samochód nie przeszedłby nawet przeglądu bo tylne zawieszenie jest zużyte, różnica w tylnych hamulcach jest zbyt duża pomiędzy lewą i prawą stroną, a silnik ma wycieki oleju z dwóch różnych miejsc.
szysza91
Nowicjusz

19 Cze 2017, 14:11

Standard. Rzadko kto chce sprzedać sprawny samochód. Jeżeli sprzedaje się stary to raczej z powodu problemów. Brawo za zdrowy rozsądek i że nie dałeś się oszukać :)
Maruder
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 12 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volkswagen Touran
Silnik: 2.0 TDI 140KM
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Skoda Kodiaq 4x4 dojechała na metę Rajdu Dakar
    W stawce samochodów, które wyruszyły na trasę tegorocznej, 40. edycji kultowego Rajdu Dakar pojawiła się ŠKODA KODIAQ. SUV pokonał liczącą prawie 10 000 km trasę wiodącą po pustyniach i bezdrożach Ameryki ...