Proszę o ocenę - Astra H 2005 1.8 125km

14 Cze 2017, 22:46

Po długim rozmyśleniach zdecydowałem się na zakup Astry H z silnikiem 1.8 125km.
W dogodnej dla mnie odległości znalazłem taki oto model, myślicie że jest wart swojej ceny i będzie to dobry zakup? Zamierzam ją zagazować. Alternatywą jest Renault Clio 3 grandtour 101km, który w tej cenie może być o 4 lata młodszy.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
szysza91
Nowicjusz

Auto: Nie mam

15 Cze 2017, 09:40

Zapytaj czy jest TUV do samochodu oraz czy sprzedający wystawi Ci normalną fakturę czy zechce z umową na Niemca sprzedać to auto ?
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska

15 Cze 2017, 11:32

W ogłoszeniu pisze o fakturze więc chyba umowa nie jest z Niemcem i mówił, że jest gotowy do rejestracji. Czy oprócz tego czy ma TUV pytać o coś jeszcze? Zastanawiałem się czy nie jest to trochę drogo jak za astre z 2005r. Aaaa i jest drugi komplet opon zimowych na stalowych felgach, ale w ogłoszeniu o tym nie pisze, tylko w tytule ogłoszenia jest o tym mowa.
szysza91
Nowicjusz

19 Cze 2017, 13:54

Jeżeli to kogoś interesuje to po zapewnieniach właściciela pojazdu, że wszystko z samochodem jest w porządku przejechałem 400km (200km w jedną stronę), aby zweryfikować samochód. Na miejscu okazało się, że książka serwisowa o której mówił właściciel ostatni wpis ma z 2011 roku, samochód jest z 2004, a nie jak widnieje w ogłoszenie z 2005, na stacji diagnostycznej okazało się, że samochód nie przeszedłby nawet przeglądu bo tylne zawieszenie jest zużyte, różnica w tylnych hamulcach jest zbyt duża pomiędzy lewą i prawą stroną, a silnik ma wycieki oleju z dwóch różnych miejsc.
szysza91
Nowicjusz

19 Cze 2017, 14:11

Standard. Rzadko kto chce sprzedać sprawny samochód. Jeżeli sprzedaje się stary to raczej z powodu problemów. Brawo za zdrowy rozsądek i że nie dałeś się oszukać :)
Maruder
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 12 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volkswagen Touran
Silnik: 2.0 TDI 140KM
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Peugeot 508
    Peugeot pokazał swoje najnowsze dziecko - 508. Po bezpłciowym poprzedniku w końcu mamy dawkę zadziorności. Nie wiem jak Wam ale mi bardzo podoba się kokpit mimo, że nie jestem fanem dotykowych ekranów oraz piękny tył. ...
    Jedziesz na majówkę? Umyj auto!
    Utrzymanie w czystości szyb i świateł to obowiązek każdego kierowcy, ponieważ widoczność ma wpływ na bezpieczeństwo jazdy. Zapowiadana na majówkę zmienna pogoda powinna zmobilizować prowadzących auta do skontrolowania ...