Witam,
Szukam samochodu dla rodziny 2+2 - kombi lub minivan tylko w benzynie (ok 1,6) w kwocie do 20 TPLN, wyposażenie - klimatyzacja, szyby i lusterka el, ABS, reszta obojętnie - ma jeździć, nie doprowadzić mnie do ruiny finansowej i mieć pojemny bagażnik - oto moje wymagania.
Wyszukałem 4 ogłoszenia którymi się zainteresowałem bardzo proszę o poradę co do wybranych ogłoszeń (realność przebiegu, bezwypadkowości):
Skoda Roomster - krajowa, zostawiona w rozliczeniu u dealera opla - od niego zakupiona przez autohandel (gdzie tu zysk?). Miała lakierowany lewy tylny błotnik. Moje wątpliwości: ostatni przegląd 09.2015 - zakładając, że zostawiona w rozliczeniu na jesień 2016 - coś długo stoi + prawdopodobnie do (i jeśli tak dugo nieużywany to na pewno) zrobienia filtry, oleje, pewnie rozrząd, czyli dodatkowe koszty.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Ford C-MAX - sprowadzony z Niemiec, ma być bezwypadkowy i oryginalny przebieg 92 tkm - czy realny? - wizualnie prezentuje się bardzo ładnie + nowe opony + rozrząd ponoć robiony - czy przy tym przebiegu było sens robić rozrząd? Czy ten silnik (wg:
http://www.etis.ford.com/vehicleSelection.do# 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma) ma 100, 101 czy 105 KM - to jest ten sam co był w focusach II?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Opel Astra III 1,6 2008 sprowadzony z Niemiec, czy realny przebieg?
[link do auto.pl wygasł]Ford Focus II 2007 1,6 - nie odbiega od pozostałych pod względem rocznika, przebiegu, pojemności, wyposażenia a jest 5 TPLN tańszy niż pozostałe:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Co byście polecali z tej 4?
Czy tym TUVom można dać wiarę?
We wszystkich jest silnik 1,6 ok 100-115 KM - czy dla któregoś nie będzie taki za słaby?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.