Prosze o ocene BMW E36 TI 1.9 1996R z linku ponizej

11 Maj 2010, 23:28

barol91>
szczerze, to ten pierwszy z golfow mi sie bardziej podoba.. (moze patrze jak laik, ale brak tandetnych naklejek, tylne lampy red-whiter, a nie jak w tym drugim..)

a z drugiej strony majac 12, no niech bedzie 10 na samochod, to czy jest sens kupowac za 6,5 15 letniego golfa? jak by nie patrzec 15 lat, to 15 lat..

ACSznycel>
tak, ta 316 mnie tez sie podoba, ale mialbym zamiar ja zagazowac.. cena z oplatami to 9300+1500+250 + 1800 za gaz = 12850, czyli powyzej moich 12tys. jakimi dysponuje...
dzieki za odp
tomekXY
Nowicjusz

Miejscowość: krk

12 Maj 2010, 08:49

No masz też troche racji ale popatrz,dajmy na to że wyrwiesz tego Golfa za 6koła a więc drugie tyle Ci zostanie.Auto stoi na stalówkach a więc jakieś 1000zł byś przeznaczył na jakieś fajne alu no i niewiem co tam z oponami,jak coś to też byś mógł kupić.Potem wiadomo standartowo wymiana oleju,filtrów,płynów itp. rejestracja jeszcze no i zostanie Ci jeszcze pare groszy na jego dopieszczenie.Jeszcze pokusiłem sie troche i znalazłem kolejne propozycje :smile:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
i ta ostatnia oferta wydaje mi sie ciekawa
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Maj 2010, 09:59

Hmm, barol, Renówka też jest niezłą opcją, w sumie o niej nie pomyślałem. Koleżanka ma taką i sobie chwali, mimo że ma też inne auta.

Moim zdaniem gazować tez 316 nie ma sensu - bo bez gazu koszty przejechania kilometra będą podobne do tych które ma ta pierwsza beta z linka. Ile kilometrów rocznie będziesz robić? I na jak długich trasach będziesz jeździć? Bo jeśli mniej niż np. 10-15tys., i to w dodatku na krótkich trasach, gaz nie ma sensu - nie zwróci ci się koszt instalacji (bo wprawdzie LPG jest tańsze, ale wypalasz go więcej zamiast 8 litrów benzyny np. 11 litrów gazu), a póki się silnik nie nagrzeje to i tak jedziesz na benzynie - więc na krótkich trasach nawet ci się nie zdąży włączyć...
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

12 Maj 2010, 12:49

Francuzkie samochody odpadaja..

ile km..
hmm.
sprawa nie jest prosta, bo gdybym mial jezdzic do pracy codziennie (pracuje na odleglos- i narazie nie musze), to wyszloby jakies 35-40km w jedna strone, czyli 80 dziennie..

gdybym nie mial, to glownie krotkie dystansy (pare km), ale tez od czasu do czasu - zalozmy 1x na miesiac 450km w jedna strone do rodziny

[ Dodano: Sro Maj 12, 2010 15:55 ]

za tym Vento dzwonilem, to jakis starszy koles go ma, ale przed nim mial go jakis lebek.. no, nie wiem, czy nie jakis rajdowiec..

do wymiany sa przednie gumy na amortyzatorach i rozrusznik cos czasami szwankuje..

no nie wiem, gdyby utargowac na 8, to moze i bym kupil, chyba pojade go obejzec
dzieki za odp
tomekXY
Nowicjusz

Miejscowość: krk