Proszę o ocenę roverów 25

11 Lis 2014, 10:35

witam,

pisałam jakiś czas temu że szukam diesla do ok 8 tys, ale w międzyczasie zmieniła mi się koncepcja i chyba skupię się na autach benzynowych z gazem lub z opcją dołożenia gazu, potrzebuje auta i na niedalekie podjazdy do 10km ale i na trase 70km w jedn strone 3 razy w tygodniu, stąd pomysł gazu, chociaż nie jestem zachwycona lpg w samochodach, czego sie nie robi dla oszczędności;)

wpadły mi w oko rovery 25, małe, wydają się zwinne, mam octavie w domu jako pierwszy samochód więc jako drugim zadowolę się mniejszym, musi mieć klimę i 4/5drzwi, jestem z lubelskiego ale tu posucha tych aut, jeśli coś bedzie świetna okazją to mogę podjechac i kawałek w polske, chociaz na oko to wiem że nikt nie da gwarancji ze warto echac z pieniadzmi w kieszeni i na pewno sie kupi auto

ale proszę powiedzcie co mysłicie o tych autach:

[link do oferty na Allegro wygasł]
ten mi sie bardzo podoba wewnatrz, minus to brak instalacji gazowej, trzebaby ja dokladac wtedy juz zlapie 9tys albo i lepiej, plus to maly przebieg-ale czy to mozliwe?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
tu cena sporo nizsza, ten sam rocznik, przebieg wprawdzie wiekszy ale juz jest gaz roczny, tylko czemu ktos sprzedae w takim razie?

mam blisko, jednak cena jest najwyzsza, jakby troche utargowac z tego pierwszego i dolozyc gaz to mnie wyjdzie podobnie a o ile ladniejsze wnetrze, no i ten juz stoi chyba dosyc dlugo, o gazie tez nic nie napisane, pewnie jeszcze zagraniczny , może kończy sie waznosc

wybralam takie 3 oferty, moze wiecie o jakiejś innej sztuce, która na mnie czeka?

wiem , ze z takim budzetem nie moge sie zamykac na jedna marke ale już mam tak dośc szukania, ze uznałam iż tak bedzie najprościej i najszybciej

proszę doradźcie, a moze ktoś już ogladał te auta w realu i coś o nich powie? warto sie brac za rovera?

wiem, ze bedą zaraz głosy że taki maly to na trase niewygodny, ale jestem mala kobieta 164 w kapeluszu hehe i w zupelności mi wystarczy taki samochód-aby polożyc obok torebke a dziecko w foteliku z tylu, godzine w jedna strone spokojnie sie da wygodnie nim podrózowac tak mysle, aczkolwiek jeszcze w nim nie siedziałam
margolka86
Nowicjusz

Przebieg/rok: 22tys. km
Auto: octavia

11 Lis 2014, 12:27

margolka86 napisał(a):warto sie brac za rovera?

Oczywiście, że warto. Nie ma drugiej marki tak niedocenianej w Polsce, która oferuje tak tanie, świeże rocznikowo i do tego bezawaryjne samochody.

Jak chcesz roverka to zdecydowanie w dieslu. Nie bój się tego diesla, będzie dobry nawet do krótkich tras miejskich. To stary diesel, nie ma w nim drogich awaryjnych podzespołów i jest dużo mniej usterkowy od benzyniaka. Do tego ekonomia i jeszcze raz ekonomia, w mieście spokojnie mieścisz się w 6 l a dynamika szczególnie w lekkim roverku 25 będzie bardzo zadowalająca.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

11 Lis 2014, 13:11

kirin88 napisał(a):Nie ma drugiej marki tak niedocenianej w Polsce, która oferuje tak tanie, świeże rocznikowo i do tego bezawaryjne samochody

są koreańskie w lepszym stosunku. Tylko plastiki gorsze :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

11 Lis 2014, 13:31

dzida napisał(a):są koreańskie w lepszym stosunku. Tylko plastiki gorsze

Nowsze koreańskie samochody są już doceniane jak najbardziej i myślę, że słusznie. Natomiast starsze koreańce w większości nie zasługują na to by je doceniać ;) ale to tylko moja opinia.
Ostatnio edytowany przez kirin88, 11 Lis 2014, 13:58, edytowano w sumie 1 raz
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

11 Lis 2014, 13:35

a czemu lepiej diesel?

jestem zielona, jedni mówią że benzyna mniej skomplikowana i się mniej psuje

a taki na przyklad? zbyt podejrzany ? w niemczech ostatni przeglad 07.2013 tak zrozumialam z tych kwitów, a co dalej? moze przyjechac na kolach auto bez waznego przegladu? nie rozumiem
margolka86
Nowicjusz

Przebieg/rok: 22tys. km
Auto: octavia

11 Lis 2014, 13:57

margolka86 napisał(a):a czemu lepiej diesel?

W przypadku rovera jest to praktycznie bezawaryjny silnik i do tego niezwykle ekonomiczny. Dynamika porównywalna do benzyny za to spalanie o wiele niższe. W naprawie też nie jest droższy.
O benzyniakach rovera mówią rożnie, powielająca się historia uszczelki pod głowicą...ale to w starszych egzemplarzach.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Proace Verso (od 2016)
    To największa w historii Toyota o nazwie Verso, mogąca zabrać na swój pokład od 5 do 9 pasażerów. Została pomyślana jako uniwersalny pojazd zarówno do firm, jak i dla rodziny, lub też jako komfortowy ...