Prosze o opinie dla poszczególnych samochodów.

26 Sie 2009, 22:04

Witam chcę sobie kupić samochód i proszę o opinie co do tego jak się trzymają w takich samochodach silniki blachy czy dobre przyśpieszenie itd...
Mam 4 typy i tylko z tych czterech wybiorę 1
1. Mazda 323F rocznik 98 (chyba 1,5)
2. Alfa 156 rocznik 98 (1,8TS)
3. Rover 200 (1,4)
4. Honda Civic (1,6 lub 1,4 lub 1,5)
wojtass88
Nowicjusz

Miejscowość: LBN

26 Sie 2009, 23:12

Alfy z TSem nie polecam bo to auto jednak wymaga dużo troski i często nakładów finansowych. Już lepiej JTD. Jednostki trwalsze i tańsze w eksploatacji. Montowane były w całym koncernie Fiata, oplach, sabach i Suzuki.
Wszystko zależy jaki masz budżet na samochód, wtedy mogę Ci powiedzieć czy kupować Alfe czy lepiej Mazdę lub Hondę.
Kamilp
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

26 Sie 2009, 23:13

Jeżeli ma być tanie w utrzymaniu i niezawodne to mazdę z silnikiem 1.5
Honda też dobra ale tylko trzy drzwiowa w hatchbacku bo jest robiona w japoni inne już w angli chyba.I jak dla mnie mazda jest ładniejsza.Alfa jest najladniejsza ale różnie z nią bywa i jak już to z silnikiem jtd
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

27 Sie 2009, 16:42

Jednak Alfa odpada troszkę pogadałem z kumplem i stwierdziłem że nie ma co się w ten samochód wpychać;D A na te pozostałem to sądzę że tak do 8 tyś.
Ale moim faworytem jest ta mazda 323F.
Czy ktoś może mi powiedzieć coś konkretnego na temat blachy w tym samochodzie?? czy szybko ją korozja zjada itd... i jak jest z silnikami?? i przyśpieszenie.
wojtass88
Nowicjusz

Miejscowość: LBN

27 Sie 2009, 17:36

civic!!!
Japonia górą!!!Nissan, Honda, Mitsubishi, Mazda rządzą!!!
Brian Oconner
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań

27 Sie 2009, 17:45

Brian Oconner napisał(a):civic!!!

dobrze że poparłeś czymś swoja wypowiedz :twisted:
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Paliwo można produkować nawet z wody morskiej
    Naukowcy z Uniwersytetu Stanforda opracowali nowatorską metodę produkcji wodoru z wody morskiej z użyciem energii elektrycznej. Rozpowszechnione dziś elektrolizery wymagają stosowania czystej wody, gdyż woda morska powoduje ...

23 Paź 2009, 19:14

KOlego roverka tez mozesz kupic bo autko dobre tylko najlepiej w dieslu i z tym 105 konnym silnikiem...
bbuuggii666
Nowicjusz

Miejscowość: Ostrowsko