Proszę o opinie na temat Suzuki Alto

26 Cze 2011, 20:32

Cześć . Zdaje na prawko B1 ;) i znalazlam samochodzik dla siebie ;] Suzuki Alto 96 ;] czy ktoś może mi powiedzieć na temat tego autka kilka słów. Najważniejsze czy części do tego samochodu można łatwo dostać i czy są tanie? ;]
dagmaraznh
Obserwowany

26 Cze 2011, 21:44

Ja tego auta praktycznie niewidze po drogach,jak już to jeżdzi nim gościu z mojej ulicy od ładnych paru lat (ma jeszcze czarne blachy) ale czy sie psuje to niewiem.
Części może być ciężko dostać ale kto wie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Cze 2011, 19:05

Ja wiem tylko tyle że silnik w Daweoo Tico pochodzi właśnie od Suzuki Alto. Także podejrzewam, że z silnikiem nie powinno być problemów i niektóre części mogą pasować od Tico. Słabym elementem tych silników jest kopułka zapłonu, jak dostanie trochę wilgoci to się psuje i trzeba wymienić, ale to koszt raptem 50zł :wink:
Poza tym japońskie auta z lat 90 to raczej mało awaryjne konstrukcje :)
zawsze spoko!
Don't worry, źryj chappi ;-)
Stiopa
Aktywny

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Oślepiające zimowe słońce
    Zimą jesteśmy przygotowani na trudne warunki atmosferyczne – oblodzoną i mokrą nawierzchnię, opady śniegu, niskie temperatury. Często przyczyną kolizji nie jest jednak żadna z tych rzeczy. Wielu kierowców zapomina, ...